Mesajul zilei

29/06/2024 - DEOSEBIREA ÎNCEPE SĂ SE FACĂ RESIMȚITĂ

Dar în ziua aceea voi deosebi ţinutul Gosen, unde locuieşte poporul Meu, şi acolo nu vor fi muşte, pentru ca să cunoşti că Eu, Domnul, sunt în mijlocul ţinutului acestuia.

Exod 8.22

Trebuie să învățăm o lecție din faptul că Domnul va face o diferență între ținutul Gosen, unde locuia poporul Său, și restul Egiptului. Astăzi, poporul lui Dumnezeu trebuie să creadă că este separat de restul lumii. Acesta este motivul pentru care vrăjmașul nu poate asupri pe cei care au fost scoși din împărăția întunericului și strămutați în Împărăția Luminii (1 Petru 2:9). Diavolul nu ne poate face vreun rău după cum i-a înșelat pe cei rătăciți. Ridicați-vă și acționați!
    Prorocul Maleahi a vorbit despre diferența dintre cele sfinte și cele necurate (Maleahi 3:18), dintre cei care slujesc lui Dumnezeu și cei care sunt doar membri ai unei biserici. Cei care nu cred în Cel Preaînalt sunt egali cu cei care slujesc diavolului prin vrăjitorie, păcatele cărnii și crimă. Trebuie să ne cerem imunitatea, să credem că suntem protejați de lucrările împărăției întunericului și, atunci când suntem atacați, să strigăm Numele lui Isus și să alungăm răul.
    Cei mântuiți care trăiesc în păcat nu sunt cu nimic diferiți de cei care nu au primit pe Isus ca Mântuitor, sau poate sunt mai răi, pentru că, odată ce au fost curățați de stricăciune, se întorc la stricăciune. Cei care trăiesc în plăceri interzise, ​​numai pentru ei înșiși și nu se pocăiesc de păcatele lor, tăgăduiesc de fapt pe Domnul cu acest comportament. Cine a fost eliberat de puterea răului trebuie să trăiască ca atare și să nu se supună ispitelor celui rău.
    Ideea răspândită de unii oameni iresponsabili că „odată mântuit, ești mântuit pe vecie” nu este adevărată. Doar cei care perseverează până la sfârșit vor fi mântuiți. De ce să așteptăm veșnicia ca să nu fim atinși de vrăjmaș? S-a trezit vreodată Isus, Exemplul nostru, cu durere de cap, a trebuit să i se scoată un dinte sau nu a putut mânca normal din cauza unei alergii?
    Iuda a fost ucenicul Învățătorului, dar nu și-a păstrat sufletul și s-a vândut ispititorului. În ciuda faptului că se afla în grupul celor aleși de Învățător, era la fel cu Irod Antipa, care a luat soția fratelui său, căci ambii erau incluși în grupul celor care nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu (1 Corinteni 6.10). Iuda a fost un hoț (Ioan 12:6), iar celălalt, un adulter. Este groaznic să auzim despre copiii lui Dumnezeu că se poartă ca cei rătăciți!
    La fel s-a întâmplat și cu Dima, care a iubit lumea și l-a părăsit pe apostolul Pavel (2 Timotei 4:10). A avut ocazia să fie alături de omul care a fost ridicat la al treilea Cer, dar a preferat să fie alături de cei care iubeau banii, prostituția și corupția. Au trecut aproape două mii de ani de la alegerea sa nefericită, și unde este oare el astăzi? Dacă nu te-ai pocăit, cu siguranță te afli în întuneric țipând de durere și groază.
    În cazul fiului risipitor (Luca 15:11-32), mulți au făcut la fel, dar el s-a întors la tatăl său pocăit și și-a mărturisit greșeala. Atâta timp cât omul mântuit nu mărturisește și nu încetează de a păcătui, va merge din rău în mai rău. Vezi cum ai trăit și întoarce-te în brațele Păstorului celui bun, căci El te poate izbăvi.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!