Mesajul zilei

28/06/2024 - ORGIILE AU FOST PREVESTITE

Dacă nu vei lăsa pe poporul Meu să plece, am să trimit muşte câineşti împotriva ta, împotriva slujitorilor tăi, împotriva poporului tău şi împotriva caselor tale; casele egiptenilor vor fi pline de muşte şi pământul va fi acoperit de ele.

Exod 8.21

Când inima omului e stăpânită de cel rău, nu are rost să-l amenințăm cu un pericol iminent, pentru că nu va da înapoi. Moise a fost bun cu împăratul Egiptului, avertizându-l că faptul de a nu-i elibera pe copiii lui Israel va aduce multe orgii. Întrucât Faraonul nu a ascultat de acest mesaj, întreaga sa națiune a plătit un preț mare. La fel se întâmplă și cu familia celui care nu ascultă de Domnul.
    Ciuma păduchilor a fost teribilă (Exod 8:17) și nu a fost egiptean care să nu fi fost infestat de ea. Cine își ține capul sus și nu și-l apleacă înaintea Adevărului va descoperi, acum și în veci de veci, că nu a meritat să trăiască în neascultare față de Cuvântul Creatorului. Diavolul i-a ispitit pe mulți oameni, iar ei, pe măsură ce îl ascultă, vor avea probleme.
    Când Domnul face o revelație, aceasta nu este doar adevărul, ci un lucru pe care omul trebuie să-l cunoască sau să-l împlinească pentru a se elibera de lucrarea vrăjmașului. Prin urmare, acordați o atenție deosebită consemnărilor biblice; dacă nu acționați așa cum vă prescriu ele, vă puteți irosi marea șansă a vieții. Cuvântul trimis aduce cu el puterea de a vă elibera complet.
    În ochii oamenilor, Moise a fost îndrăzneț pentru faptul de a afla unde se scaldă Faraonul, ducându-se acolo pentru a-l „amenința”. Însă, Domnul a fost cel care l-a făcut să înțeleagă ce ar avea de suferit dacă nu ar respecta poruncile sfinte. Oricine aude mesajul de la Cel Atotputernic, dar nu-i acordă atenția cuvenită, va fi singurul responsabil pentru ceea ce i se va întâmpla. Creatorul are autoritate asupra întregii Salee creații.
    Faraonul nu se aștepta ca Dumnezeu să înceapă să-i pedepsească doar pe egipteni, cruțându-i pe israeliți de relele ce aveau să vină. Din acea zi, ceea ce s-a întâmplat cu cei răi nu avea să se întâmple și cu poporul lui Dumnezeu. Asta trebuie înțeles ca un cuvânt din Ceruri pentru copiii lui Dumnezeu; trebuie să fie o diferență între cel sfânt și cel nelegiuit.
    Acest fapt dovedește, de asemenea, că tot ce există în ambele lumi – cea fizică și cea spirituală – recunoaște pe Domnul, de la muște până la întunericul de nepătruns, care au devastat întreaga națiune a egiptenilor, dar nu erau prezente și în casele în care locuia vreo familie de evrei (v. 22). Având în vedere acest lucru, avem un temei pentru a ne cere imunitatea față de epidemii, calamități naturale și alte nenorociri.
    Dacă Domnul îți spune ceva, nu înceta să-L asculți, pentru că, cu siguranță, acel lucru ți se va împlini. Astfel, oricine Îi va împlini porunca va primi lucrul promis. Când El determină ceva, există și pedeapsă pentru cei care nu Îl ascultă.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!