Mesajul zilei

27/06/2024 - RECUNOAȘTERE NECONVINGĂTOARE

Şi vrăjitorii au zis lui Faraon: „Aici este degetul lui Dumnezeu!” Dar inima lui Faraon s-a împietrit şi n-a ascultat de Moise şi de Aaron, după cum spusese Domnul.

Exod 8.19

Nu are rost să mărturisești că lucrările lui Dumnezeu sunt adevărate, pentru că, fiind un slujitor al vrăjmașului, nimeni nu te poate crede. Vrăjitorii lui Faraon, numiți magi, au început să concureze cu Domnul în realizările Sale și, când au văzut că nu mai pot înșela, și-au schimbat discursul. Cum nu era pocăință, ceea ce au spus nu a atins inima împăratului. Doar cei care vorbesc Adevărul – Cuvântul Sfânt – au dreptate.
    Aproape toți oamenii sunt mișcați când văd o lucrare a Celui Atotputernic, dar după ce trece acel moment, se întorc la păcat și nici măcar nu simt dorința de a-L căuta pe Domnul pentru iertare. Fiind atinși de Adevăr, viețile li s-ar fi putut schimba; însă, cum au iubit întunericul mai mult decât lumina, vor rămâne în mâinile celui rău și vor merge la judecata cea veșnică, pentru a-și primi osânda.
    Biblia îi îndrumă pe tineri să-și amintească de Dumnezeu în zilele tinereții lor, înainte să vină zilele rele și să nu mai poată face nimic. Cu toate acestea, când descoperă partea greșită a vieții, cei mai mulți nu-i acordă atenție Domnului și, prin urmare, nu sunt izbăviți. Mulți mor prematur, alții își cheltuiesc energia în păcat și, oricât de mult aud despre iubirea sfântă, nu-i dau lui Dumnezeu prilejul să-i mântuie. Sărmanii de ei!
    Dacă toți ar fi mântuiți, lumea ar fi un loc mai bun pentru a trăi. Cei născuți din nou sunt chemați și porunciți să vindece pe bolnavi și să scoată demonii, distrugând lucrările diavolului și aducând pacea Domnului în inimile lor. Cu toate acestea, înșelăciunea bogățiilor, grijile lumești și poftele altor lucruri îi determină să dorească și să facă lucrurile condamnate de Scripturi.
    Samson a fost chemat să înceapă procesul de eliberare a Israelului, dar s-a lăsat înșelat de ispită și a căutat o prostituată. Apoi, a vrut să se căsătorească cu o fată în Timna, dar a fost trădat de tatăl ei, care a dat-o altui bărbat. În cele din urmă, Samson s-a îndrăgostit de Dalila, o eroină a filistenilor, și a sfârșit cu ochii scoși. Desigur, nu avea niciun rost ca acest erou al poporului lui Dumnezeu să cedeze patimii trupești.
    Faraon a văzut semnele lui Dumnezeu, dar nu s-a pocăit de răutatea lui. Astfel, Domnul a trebuit să trimită  alte urgii asupra poporului egiptean, pentru ca, în cele din urmă, împăratul să le permită copiilor lui Israel să plece. Ai grijă ce este în inima ta, pentru că „urgiile” vor fi trimise asupră-ți pentru a te trezi sau a te împiedica să faci rău cuiva. Cei care văd lumina și nu o primesc vor fi condamnați pentru acest fapt. Domnul știe să Se arate tuturor oamenilor.
    Cu ciuma păduchilor, Cel Preaînalt i-a făcut de rușine pe zeii Egiptului, care i-au făcut pe oameni să creadă că pământul lor este sfânt și chiar folosit în vindecarea bolilor. Preoții, înainte de a intra în templu, și-au bărbierit capul ca să vadă dacă au păduchi. Însă, cum erau plini de păduchi, nu și-au putut îndeplini ritualurile.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!