Mesajul zilei

26/06/2024 - NELIMITAT ÎN LUCRĂRILE SALE

Vrăjitorii au căutat să facă şi ei păduchi prin vrăjitoriile

Exod 8.18

Prin imitarea lucrărilor lui Dumnezeu, Egiptul a devenit o scenă de teatru, deoarece vrăjitorii reproduceau faptele Celui Preaînalt. Astfel, Faraon și-a împietrit inima și nu i-a lăsat pe israeliți să plece. A crezut că îl va învinge pe Moise, dar a greșit. Oricine l-a avut pe Dumnezeul lui Iacov ca Domn al său, nu va fi niciodată făcut de rușine. Așa cum Laban nu a putut să-l jefuiască pe Iacov, tot așa și Faraon nu va învinge pe Moise. Îndoiala sau frica nu biruie credința.
    Acum a venit rândul lui Moise să reverse cea de-a treia orgie asupra acelei țări. Conducătorul egiptenilor trebuie să fi râs de puterea pe care slujitorul lui Dumnezeu pretindea că a primit-o, pentru că atunci când înfăptuia un semn sfânt, vrăjitorii îl copiau. Cum putea să se întâmple așa ceva? Este evident că Cel Preaînalt a îngăduit ca acest lucru să se întâmple pentru a servi drept exemplu pentru generațiile viitoare. Domnul este Dumnezeu!
    Poporul egiptean vedea lucrările Celui Atotputernic, dar aveau curând să vadă puterea Lui transformând fiecare părticică de țărână într-un flagel pentru el. La fel, cei care rezistă Evangheliei nu știu cât vor suferi când vor fi aruncați în focul veșnic; la urma urmei, este ușor pentru Domnul să transforme orice în ceea ce dorește.
    Aaron a fost apoi instruit să lovească pământul cu toiagul său, care avea să fie prefăcut în păduchi. O Doamne! Ce greutăți nu au îndurat egiptenii din cauza răutății inimii împăratului! De la un minut la altul, atât oamenii, cât și animalele au fost ajunse de acest blestem. Cât de greu trebuie să le fi fost să vadă roiuri de păduchi acoperindu-le trupurile! Îndurare!
    Vrăjitorii înfumurați ai Egiptului au venit cu toată puterea, întrucât diavolul le dăduse capacitatea de a imita faptele sfinte; cu toate acestea, când au făcut vrăjile, nu au putut face păduchi. Atunci, și-au dat seama că era Domnul care lucrează cu putere. Tot ceea ce face diavolul este limitat, de nu este o înșelăciune de-a dreptul. Cu Domnul este diferit: atunci când El lucrează, nu e nicio modalitate de a-L opri. Amin!
    Până și vrăjitorii erau plini de păduchi. Când au fost chemați de împărat, au spus că aici este degetul lui Dumnezeu la lucru. Iată vestea cea mare: avem acest deget lucrând în favoarea noastră tot timpul, așa că nu ar trebui să ne îndoim de puterea Celui Atotputernic. Tot ceea ce El are nevoie pentru a lucra în numele nostru este ca noi să acționăm cu credință. Credința de a trăi miracole vine din auzire, iar auzirea din Cuvântul lui Dumnezeu.
    Faraon era îndrumat de Domnul, dar nu a vrut să-L asculte. Cel Atotputernic i-a avertizat pe frații Moise și Aaron despre acest adevăr. Nu e nicio modalitate ca ceea ce spune Dumnezeu să dea greș, atâta timp cât ne aflăm în limitele impuse de Cuvântul sfânt. Mare este slava pe care Tatăl ceresc vrea să o reverse în viețile noastre, dacă credem în El. Prin urmare, crede și trăiește din plin!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!