Mesajul zilei

25/06/2024 - NU ERA ÎNCĂ NICIO SCHIMBARE

Faraon, văzând că are răgaz să răsufle în voie, şi-a împietrit inima şi n-a ascultat de Moise şi de Aaron, după cum spusese Domnul.

Exod 8.15

Domnul a lucrat în inima lui Faraon, așa cum a lucrat în inima multor oameni. Astăzi, sunt mulți care nu pot înțelege ce le spune Cel Atotputernic, tot așa cum nici liderul egiptean nu a înțeles. În interiorul lui Faraon, era ceva asemănător cu o fiară sălbatică ascunsă și, dacă i-ar fi lăsat pe copiii lui Israel să plece înainte ca Dumnezeu să fi făcut o mare lucrare în viața lui, i-ar fi părut rău și s-ar fi dus după israeliți să-i omoare.
Împăratul Egiptului avea dovezi că Dumnezeu era mai mare decât zeii săi și știa că Moise era purtătorul de cuvânt al Cerurilor. Însă, cum nu se supusese așa cum ar fi trebuit, Domnul i-a împietrit inima. Sunt mulți oameni care, dacă ar fi vindecați, ar prospera foarte mult sau ar avea toate problemele rezolvate, și-ar folosi puterea și succesul pe care l-au obținut pentru a realiza lucruri care le-ar aduce rău pe vecie.
Faraonul poate fi comparat cu mulți „creștini” care se comportă greșit, dar, în vremuri de suferință, caută pe Domnul să-și rezolve dificultățile, promițând că nu vor mai face niciodată aceste lucruri. Cu toate acestea, când durerea trece, fac din nou aceeași greșeală. Trebuie să învingi demonul care îți stăpânește inima, pentru că el este ca un animal feroce, care, la un moment dat, te va determina să faci lucruri absurde. Amin!
Pacea este unul dintre cele mai frumoase lucruri care există, pentru că odată cu ea, ne bucurăm de prosperitate, sănătate și alte binecuvântări. Cu toate acestea, cei care nu au fost încă izbăviți cu adevărat de Isus, sau sunt stăpâniți de un duh rău, de îndată ce se simt în pace, își slăbesc credința în Dumnezeu. Astfel, fără cel mai mic efort, diavolul te face să acționezi în conformitate cu voința lui rea. Este necesar să căutăm izbăvirea completă în credința în Hristos.
Egiptul va suferi în continuare acțiunea multor plăgi pe care Moise le va trimite prin poruncă sfântă. Acest lucru se va întâmpla și celor care nu se înclină în fața Celui Atotputernic. Astfel, vindecarea nu are loc, suferința nu este îndepărtată și adevărata pace nu vine niciodată. Dacă acești oameni ar căuta în Hristos izbăvirea de relele lor, ar vedea cum fiara care îi asuprește este alungată și atunci ar trăi minunat.
Faraonul va vedea mâna sfântă acționând mai multe pedepse asupra țării sale, ceea ce va întârzia năpustirea fiarei care se adăpostea în el. Însă, deși a văzut mâna Domnului asupra sa, nu s-a dat bătut și, prin urmare, s-a distrus pe vecie. Toată lumea trebuie să treacă prin noua naștere, care este adevărată. Odată ce vei fi mântuit, vei fi eliberat de duhul trimis pentru a te duce în chinul veșnic.
Până când va trebui să fii pedepsit pentru a te naște din nou și sluji lui Dumnezeu? Fără mântuire, nu vei fi auzit de Tatăl ceresc. Dacă vrei, în acest moment, Domnul va începe procesul care te va face să te naști din nou. Fii înțelept! Convertește-te acum și viața ta se va schimba complet. Spune asta Domnului și fii mântuit acum.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să te binecuvânteze!