Mesajul zilei

10/06/2024 - PENTRU A ȘTI CĂ DUMNEZEU ESTE DOMNUL

Și ca să istoriseşti fiului tău şi fiului fiului tău cum M-am purtat cu egiptenii şi ce semne am făcut în mijlocul lor. Şi veţi cunoaşte că Eu sunt Domnul.

Exod 10.2

Este bine să nu vorbim doar despre ceea ce promite Dumnezeu că va face, ci și să spunem amănunțit ce a făcut El pentru cei care au crezut în El. Istorisirea biblică, în în tot cuprinsul ei, îi face pe oameni să înțeleagă fiecare punct, deoarece învățăturile sale sunt cu siguranță de mare valoare pentru oricine aude despre ele. Cel Preaînalt a avut două motive pentru a împietri inima lui Faraon, înainte de a împlini făgăduința făcută lui Avraam de a-i scoate pe israeliți din Egipt.
    Primul a fost să facă semnele înaintea împăratului, pentru că, fără acele lucrări care aduceau multă suferință poporului său, avea să facă evreilor un rău de neînchipuit, împiedicând lucrarea realizată de Domnul pentru a ne dărui Mântuitorul sufletului nostru. Cel care cedează greșelii nici nu-și imaginează ce se poate face cu el și cu cei din jur, ca să nu devină o unealtă a morții în mâinile lui Satana.
    Al doilea motiv a fost ca israeliții să nu uite niciodată cine sunt ei și ce s-a făcut pentru ei. Cei mântuiți ar fi slujitorii cei mai buni ai lui Dumnezeu, atunci când își vor aminti cât au suferit și cum s-au abătut de la calea binelui. Au fost izbăviți de demonii care i-au înrobit și, acum, eliberați de foștii lor stăpâni și de relele lor, pot trăi în pace.
    Moise i-a spus lui Faraon că Domnul va aduce o urgie care va mânca tot ce a mai rămas din precedenta: cea a lăcustelor. Cu ea, zeii care pretindeau că sunt protectori ai culturilor și vegetației, Serapis și Isis, zeități create de iad, vor fi făcuți de rușine. Va fi dovedit că erau simple invenții malefice, pentru că, deși erau considerați protectori ai agriculturii, nu au putut face nimic împotriva lăcustelor.
    Ceea ce grindina nu a distrus, chiar și copacii care începeau să crească pe câmp, lăcustele aveau să-i devoreze. Dumnezeu Și-a arătat puterea de a face tot ce voia El. Alegerea împăratului de a crede în demonii care l-au înșelat, când i-au interzis să elibereze pe evrei, a fost responsabilă pentru tot ce i s-a întâmplat rău, dar el nu a crezut. Astăzi, mulți vor trebui să plătească scump pentru neascultarea poruncilor Domnului.
    Cine nu se smerește înaintea Celui Atotputernic va fi umilit de propria trufie și răzvrătire. Faraon știa că Dumnezeu face judecata în țara lui, dar nu s-a plecat. Mai rămăseseră două plăgi, pe lângă cea a lăcustelor, care urmau să aibă loc ca parte a lucrării sfinte asupra lui Faraon. Până când se va răzvrăti o ființă umană împotriva planurilor Creatorului și va îndura judecata Lui de îndreptare? El ne îndreaptă pentru binele nostru.
    Oricine ai fi trebuie să te împaci cu Tatăl tău ceresc, pentru că atunci când va veni judecata sfântă, vei avea parte de suferința veșnică, dacă păcatele tale nu au fost spălate cu sângele lui Isus. De ce să nesocotești pe Creator și să iubești pe distrugător?


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!