Mesajul zilei

24/05/2024 - PRIVILEGIUL CELUI TRIMIS

Domnul a zis lui Moise: „Iată că te fac Dumnezeu pentru Faraon, şi fratele tău Aaron va fi prorocul tău”.

Exod 7.1

Poziția unui reprezentant al lui Dumnezeu este mult mai importantă decât ne putem imagina, deoarece acesta acționează ca un purtător de cuvânt al Cerurilor. Prin urmare, trebuie să fie acceptat și respectat, dar el nu ar trebui să se înfumureze ca și cum ar fi superior celorlalți. De fapt, adevărații slujitori ai Domnului, cei care sunt aproape de El, sunt cunoscuți a fi smeriți și prietenoși cu toată lumea. La rândul lor, cei care se măresc – dacă au fost vreodată slujitori smeriți– încetează să fie așa din cauza trufiei lor.
    Cine are o misiune sfântă se află sub o ungere care nu poate fi nesocotită. De asemenea, un astfel de om nu poate fi defăimat. Saul a căutat să-l omoare pe David, care fusese uns împărat de către prorocul Samuel. Primul împărat al lui Israel a fost invidios pe alesul Domnului și, fiindcă fusese uns înaintea fiului lui Isai și era în exercitarea domniei sale, a căutat să-l nimicească pe David, care nu voia să-și pună mâna pe unsul lui Dumnezeu, ci a așteptat ca El să facă lucrarea.
    Un creștin ar trebui să se comporte în același mod cu soțul său. Dumnezeu a pus doi într-un singur trup și este o ungere de la Domnul în această taină. Chiar dacă o parte a fost trădată, aceasta trebuie să se supună Tatălui ceresc și să aștepte voia Lui. Ea nu poate, în niciun fel, să încerce să se întoarcă sau să facă rău jumătății ei, pentru că, fiind de la Hristos, Duhul care trăiește în ea este cel al lui Dumnezeu. Este necesar să-i călăuzești pe cei care și-au pierdut calea spre pocăință. Asta este bine!
    Cei care se ridică împotriva conducerii bisericii se revoltă împotriva ungerii  puse de Domnul peste oamenii care se ocupă de lucrare. În consecință, vor vedea că au fost folosiți de vrăjmaș și, prin urmare, au devenit vulnerabili la acțiunile acestei ființe care nu știe decât să facă rău. Dacă este o problemă cu oricine se ocupă de lucrare, rugați-vă și nu lăsați niciun duh rău să vă ia în stăpânire inima, dorind locul celor care au căzut în nelegiuire.
    Orice vrea să-ți dea Dumnezeu se va întâmpla la momentul potrivit, pentru că El nu întârzie și nici nu vine mai devreme. Aveți răbdare și așteptați lucrarea Lui, care nu dă greș niciodată. Cei care se încred în Domnul nu trăiesc în căutarea unor lucruri noi, ci, pentru că se tem de El, au încredere că El va face ceea ce este necesar pentru a le da ceea ce au nevoie. Nu vă lăsați înșelați de cel rău, ci rămâneți de neclintit în Cel Preaînalt, care este bun, știe să facă binele și, fără îndoială, nu vă va uita.
    Deși era sora lui Moise, Miriam a început să i se  împotrivească. Ea era cea care s-a aflat lângă coșul unde fusese așezat băiatul care urma să fie scos din apă. După aceea, a participat activ la apostolia lui; totuși, când l-a văzut căsătorindu-se cu o femeie africană, a început să vorbească de rău pe fratele ei. Aaron s-a lăsat influențat și i s-a alăturat. Miriam s-a îmbolnăvit de lepră și a fost nevoită să petreacă șapte zile în afara taberei, chiar și după ce a fost iertată (vezi Numeri 12). Cine vorbește de rău despre slujitorul lui Dumnezeu îl acuză pe Cel Atotputernic de neglijență.
    Cel Atotputernic va „lua durerile” unșilor Săi, pentru că ar fi fost ca și cum ar fi fost atins în lumina ochilor Săi. Dumnezeu l-a pus pe Moise stăpân peste Faraon; astfel, orice ar fi hotărât ar fi urmat să se întâmple cu împăratul Egiptului. Dar este clar că eliberatorul nu putea să ia orice măsuri, căci, la urma urmei, nu era stăpân decât peste Faraon, iar Dumnezeu era peste el.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!