Mesajul zilei

23/05/2024 - CÂND DUMNEZEU ÎȘI FACE PARTEA

Domnul a vorbit lui Moise şi lui Aaron şi le-a dat porunci cu privire la copiii lui Israel şi cu privire la Faraon, împăratul Egiptului, ca să scoată din ţara Egiptului pe copiii lui Israel.

Exod 6.13

Domnul nu încetează să vorbească cu noi, atâta timp cât Îl ascultăm. Moise nu putea merge de unul singur la copiii lui Israel, ci investit cu Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, va fi auzit de oamenii binelui. Dacă, atunci când ne adresăm membrilor familiei noastre sau oricăror alți oameni pentru a-i evangheliza, transmitem mesajul sfânt, aceștia ne vor asculta. Însă, de spunem ceea ce gândim noi, va fi o muncă zadarnică fără rezultate pozitive.
    Amintiți-vă că, din cauza păcatului lui Adam, omul a pierdut legătura cu Dumnezeu și, prin urmare, nu poate numi lucruri, nu poate vorbi cu El și nici să fie auzit, decât prin ceea ce învață în Cuvânt și rugându-se cu credință. Cu toate acestea, pentru că trăim într-o lume plină de înșelăciune, nu suntem întotdeauna conectați la Dumnezeu. Mai mult, gândurile și căile noastre nu sunt niciodată aceleași cu cele ale Celui Preaînalt.
    Ceea ce a spus Dumnezeu a fost o poruncă pentru Moise și capii familiilor israeliților, care urmau să-i scoată pe evrei din Egipt. Trebuiau să-l caute pe Faraon și apoi să spună oamenilor ce le poruncise Dumnezeu; în felul acesta, aveau să vadă cine era omul care domnea peste ei. Sunt momente când creștinii sunt revoltați de ceea ce li se întâmplă și vorbesc fără să cântărească  gravitatea situațiilor. Apoi, când se confruntă cu o serie de tulburări, dau vina pe Domnul pentru nenorocirea lor. Însă, El este perfect!
    Când înțelegem voia Tatălui și suntem în comuniune cu El, lucrarea sfântă se realizează în viața noastră. Isus a spus că dacă suntem în El și cuvintele Lui sunt în noi, putem cere – determina – orice vrem, și ni se va face (Ioan 15:7). Mai-marii poporului trebuiau să știe că lucrarea va fi așa cum a plănuit Dumnezeu, deoarece va fi singurul mod de a funcționa. Dacă aveți îndoieli, veți împiedica lucrările Celui Atotputernic.
    Cei chemați de Domnul au format o adunare și s-au dus la puternicul împărat al Egiptului pentru a-i cere să-i lase pe evrei să plece în pace. Dumnezeu știa că nu îi va asculta, dar era necesar să se consemneze că acel conducător a avut ocazia să se poarte drept cu urmaşii lui Iacov. Să nu te împotrivești niciodată hotărârilor sfinte, deoarece nu există altă cale, decât de a fi așa cum ne învață El. Fii smerit și crede în Dumnezeu!
    Cel Preaînalt știa ce face și ce va face. Cu toate acestea, era necesar ca Faraon să fie nimicit, altfel nu i-ar elibera pe israeliți. Dumnezeu știa că împăratul Egiptului era mai rău decât ceea ce credeau oamenii despre el. Deci, dacă nu ar fi suferit, ar fi făcut rău israeliților după ce ar fi fost eliberați. Oricine acționează în afara îndrumării sfinte va avea parte de cele mai grele momente din viața sa. Lupta noastră este împotriva împărăției viclene a iadului.
    Mulți trebuie nimiciți pentru ca vrăjmașul să nu facă rău. Fiind tributari celei dintâi viziuni, cei orbiţi duhovniceşte, pentru că nu cunosc călăuzirea lui Dumnezeu, pot împiedica planul Lui,  deoarece gândurile îi fac să creadă în alte lucruri. Numai Cel Desăvârșit face lucrul desăvârșit.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!