Mesajul zilei

21/05/2024 - AU STRIGAT LA OMUL GREȘIT

Logofeţii copiilor lui Israel s-au dus să se plângă la Faraon şi i-au zis: „Pentru ce te porţi aşa cu robii tăi?

Exod 5.15

Ordinul lui Faraon a fost viclean. Evreii nu puteau micşora numărul de cărămizi pe care le făceau, dar trebuiau să-și procure singuri paiele. Pentru el, lenevia îi făcea să aducă jertfe Domnului. Cei ce erau departe de Dumnezeu considerau că pot evita acest rău dacă renunță la eliberare, întrucât nu înțelegeau că totul vine din Ceruri pentru binele lor.
    Diavolul a continuat să facă amenințări, înfuriind oamenii cu faptul că, după ce L-au căutat pe Domnul, s-au trezit cu mai multe probleme. Ori, știind că își va pierde prada, vrăjmașul făcea totul pentru ca aceștia să renunțe la izbăvire. Sunt oameni care spun că s-au obișnuit să șchioapete sau să trăiască în sărăcie, uitând de viața îmbelșugată în Isus.
    Dumnezeu vede totul și, când apar problemele pentru a ne ține departe de El, ne dă putere. Astfel, când pare că ne vom pierde nădejdea, disperarea ni se va  transforma în bucurie. Faraonul nu s-a înșelat numindu-i leneși, deoarece mulți nu L-au mai căutat pe Domnul așa cum trebuia. Fiind puși la încercare, ar fi trebuit să fie hotărâți, pentru că dacă nu vor căuta pe Dumnezeu, nu vor fi eliberați și vor continua cu mâinile goale.
    Faraon a greșit când a confundat misiunea Domnului cu cuvintele goale ale omului sau cu cuvintele amenințătoare ale diavolului. Tot ceea ce vine de la Cel Preaînalt este o binecuvântare plină de har, chiar dacă este cea mai mare încercare. Suntem testați pentru a fi pregătiți ca lucrători care știu să mânuiască sabia Duhului. Dacă nu suntem gata în micile lupte, pentru a ajunge la statura lui Hristos, cum vom putea birui furtunile?
    Crede în Cuvânt, pentru că conține tot ce avem nevoie pentru a fi pe placul Tatălui. Ceea ce spune diavolul nu se va împlini niciodată; însă, dacă îi dai credit, cuvântul lui va fi ca o poartă spre rău. Trimișii faraonului au spus poporului cuvintele lui, dar nu știau că, cu acele ordine, se sfârşea răbdarea lui Dumnezeu.
    Oamenii care nu căutau pe Domnul umblau după paie, supunându-se poruncii stăpânitorului. La fel, cei cărora nu le place să meargă la adunări și nici nu au timp să se închine lui Dumnezeu,  îşi petrec noaptea în spital în mijlocul suferinței sau în locuri în care nu ar trebui să meargă niciodată. Cât de greu este să te supui conducătorului rău, biciuindu-i pe logofeții lui Israel! Cu toate acestea, când noaptea e tot mai întunecată, zorii sunt tot mai aproape.
    Mai-marii evreilor au strigat la omul greșit. Nu ar fi trebuit să meargă niciodată la Faraon, ci la Domnul. Ori, vrăjmașul nu cunoaște iubirea, compasiunea, mila, îndurarea și iertarea. Dumnezeul nostru este bun cu cei care Îl cheamă din toată inima, se roagă pentru ajutorul Lui și cred numai în El. De ce să nu-L cauți și să-I slujești? Ce zici de toate acestea?

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!