Mesajul zilei

20/05/2024 - STRATEGIA CELUI RĂU

Totuşi să le cereţi acelaşi număr de cărămizi pe care le făceau mai înainte; să nu le scădeţi nimic din ele, căci sunt nişte leneşi, de aceea strigă mereu: ‘Haidem să aducem jertfe Dumnezeului nostru!’ 

Exod 5.8

În sclavie, un tiran este cel ce stăpânește. Membrii acestei orânduiri sunt slujitorii acestei ființe rele. Nu e de înțeles scopul celor care înrobesc, pentru că profitul de pe urma acestui lucru este dezgustător. Asuprirea altora este lucrul cel mai rău. E bine să ajuți pe toată lumea, astfel încât sufletul să-ți fie plin de plăcere. Succesul altora ar trebui să ne facă fericiți, altfel suntem stăpâniți de diavol.
    Faptul că Faraon s-a mâniat și mai mult pe copiii lui Israel, când Dumnezeu spusese că îi va scoate din Egipt, dovedește că diavolul pusese stăpânire pe acea inimă. De fapt, cel ce este rău cu oricine nu are pe Domnul drept călăuză a vieții sale. Conducătorul Egiptului îl simboliza pe Satana, care, înșelându-i pe Adam și Eva, a făcut ca omenirea să se supună faptelor sale păcătoase. Dar Isus l-a biruit și ne-a eliberat din această teribilă închisoare.
    Nu există nimic mai nobil decât propovăduirea Evangheliei fiecărei făpturi din toată lumea. Pentru că nu-L cunosc pe Isus, oamenii se lasă amăgiți de practici stricate. Doar înțelegerea Adevărului și respectul pentru Dumnezeu mântuiește. Cine păzește porunca Învățătorului trebuie să aibă grijă să nu fie folosit de cel rău. Cum suntem o amenințare pentru planurile lui, ne va ispiti în toate lucrurile. Ajută-ne, Doamne!
    Pentru a-i împiedica pe israeliți să caute pe Cel Preaînalt, Faraon le-a ordonat să facă aceeași lucrare, dar fără paiele necesare la fabricarea cărămizilor, trebuind să și le procure singuri. Astăzi, diavolul și-a sporit ispitele, făcându-i pe „învățători” să-i învețe pe oameni că poruncile biblice nu au sens. Drept urmare, mulți oameni au părăsit sfințenia pentru a se complace în păcat. Îndurare!
    Trebuie să veghem și să ne rugăm pentru a nu cădea în ispită. La primul semn al oricărei lucrări a vrăjmașului – și ceea ce este contrar învățăturilor biblice este lucrarea lui –, fii vigilent și strigă până când ispita diabolică este depășită. Nimeni nu este special. Prin urmare, nu te lăsa amăgit de minciunile satanice și nu cădeți în păcat. Domnul este sfânt și trebuie să fim ca El.  Altfel, nu-L vom vedea lucrând pentru noi. Fii cu grijă!
    Conducătorul Egiptului credea în minciuni și a prefăcut realitatea, spunând că vorbele Domnului sunt minciuni. Dar, în cele din urmă, a văzut cum este să te ridici împotriva Celui Atotputernic! Fii cu băgare de seamă și evită ispitele. Asemenea lui Iosif care a fugit de soția lui Potifar, oricine vrea să aibă succes trebuie să aibă grijă să nu cedeze ispitei. Rabdă neînduplecat ispita și Dumnezeu te va ajuta.
    Respinge ispita Iadului, știind că în toate lucrurile ești mai mult decât biruitor în Isus, care te-a iubit și te-a izbăvit din imperiul întunericului. Suntem liberi! Nu există preț pentru slujirea lui Dumnezeu, în afară de a scăpa de diavol și relele lui. Aleluia!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!