Mesajul zilei

15/05/2024 - DOMNUL ESTE DUMNEZEUL NEPRIHĂNIRII

Tu vei zice lui Faraon: ‘Aşa vorbeşte Domnul: «Israel este fiul Meu, întâiul Meu născut.

Exod 4.22

Ceea ce s-a întâmplat în pântecele Rebecăi este mult mai important decât ne-am putea gândi sau imagina, căci viitorul omenirii se hotăra acolo. Nu înțelegem anumite fapte, care, uneori, ne rănesc mult. Însă, dacă suntem ucenici ai Învățătorului, vom primi aceste întâmplări ca parte din învățătură. Numai revelațiile Domnului ne aduc mângâiere.
Domnul a permis ca Esau să se nască primul, ca și cum diavolul ar fi câștigat, pentru a ne da următoarea lecție, pe care nu o putem uita niciodată: Dumnezeu va plăti un preț infinit mai mare, dându-Și cel dintâi născut, pentru a salva ceea ce a făcut Esau. Astăzi, luptele sunt la fel sau chiar mai mari, dar important este să urmăm voia sfântă și să ne bazăm hotărârile pe informațiile primite de la Cel Preaînalt.
Cei aleși de Dumnezeu au o mare responsabilitate și, pentru a o exercita, trebuie să fie atenți la lucrările diavolului, care încearcă să anuleze sau să strice planul sfânt. Nu contează prețul încercărilor prin care ai de trecut, căci, de ești unsul Domnului, le vei birui. De ce ai mai avea nevoie dacă ai puterea de a desface lucrările vrăjmașului (Luca 10.19) și de a da victoria celor care au nevoie să se elibereze din împărăția răului? Nu lăsa ca nimic să te îndepărteze de lucrarea lui Dumnezeu!
Mulți au supărat pe Domnul în drumul lor și au lăsat pe vrăjmaș să le stăpânească viața și, de aceea, s-au slăbit din toate punctele de vedere. Unii dintre aceștia chiar își pot pierde oportunitatea de a merge în Ceruri din cauza lor. Însă, fiind chemat de Dumnezeu, tu ai obligația de a înfrunta furtunile care te duc prin lume. Chiar știind de ce sunt în stare cei nelegiuiți, sunt creștini care urmează pe diavol, căzând în ispitele sale.
Domnul este Dumnezeul neprihănirii și, pentru ca să fie împlinită, El nu Se dă în lături de a merge până la capăt pentru a-Și arăta capacitatea de a-Și impune voia. În același mod, dacă nu te ridici în Numele lui Isus pentru a birui atacurile rele, vei cădea în ispitele diavolului. Nu te lăsa înșelat de gândurile rele, de ofertele seducătoare ale păcatului sau de minciunile scornite de Satana pentru a te avea din nou în mână.
După patru veacuri, Cel Preaînalt a văzut că a sosit vremea eliberării poporului Său. Israel este folosit drept simbol al eliberării noastre veșnice. O mie cinci sute de ani mai târziu, cu moartea lui Hristos, dreptatea sfântă este gata de a izbăvi pe cel care nu era fiu și care era osândit la pedeapsa veșnică din cauza păcatului celui dintâi născut al omenirii. Cel Atotputernic i-a izbăvit pe cei ce se pogoară din El, înviindu-L pe Isus.
Satana nu are cum să împiedice pe om să știe ceea ce a suferit cu adevărat Fiul dintâi al Celui Preaînalt pentru omenire. Trebuie să propovăduim Vestirea Mântuirii, pentru ca planul sfânt să fie cunoscut tuturor, oricare ar fi “faraonii” ce stăpânesc popoarele. Misiunea noastră este minunată și foarte importantă!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!