Mesajul zilei

14/05/2024 - TOIAGUL ȘI SEMNELE

Ia în mână toiagul acesta cu care vei face semnele.

Exod 4.17

Moise a primit o poruncă de la Cel Atotputernic: avea semne de îndeplinit. Oricine primește o misiune de la Domnul trebuie să o împlinească, altfel riscă să fie găsit responsabil pentru ceea ce se întâmplă cu oamenii la care a fost trimis. Cei chemați la slujire nu pot cădea în greșeală, ci trebuie să se supună rânduirii dumnezeiești cu frică și cutremur, pentru ca să nu existe impedimente în lucrarea Celui Preaînalt.
    Viitorul eliberator și-a căutat socrul, în slujba căruia era, i-a cerut să-l lase să meargă să-și vadă frații în Egipt, obținând permisiunea. Când un lucru vine din Rai, nimic nu-l împiedică să se realizeze. Nu ar trebui să ne îngrijorăm dacă autoritățile ne vor da sau nu acordul. Când Dumnezeu lucrează, cine I se va opune? Când El ne cheamă, ne pune la dispoziţie ceea ce avem nevoie pentru a reuși. Trebuie doar să urmăm planul sfânt!
    Dumnezeu a avertizat pe slujitorul Său că cei care își caută moartea vor muri dinainte. Prin urmare, nu mai riscă să răspundă pentru crima comisă apărând un evreu care era lovit pe nedrept. Sunt mulți oameni sub asuprirea vrăjmașului și depind de noi să-i eliberăm, nu cu mâna noastră, ci cu puterea de Sus. Celui care este chemat i se dă putere să împlinească porunca cerească.
    Așa cum vrăjmaşii lui Moise au murit, și duhurile care ne puteau împiedica au fost biruite de Isus prin jertfa Sa de pe Calvar. De aceea, să nu vă fie teamă să eliberați pe robi, să vindecați pe bolnavi și să dați nădejde celor care se târăsc în cele mai grele păcate. Nu mai e nicio cale ca diavolul să ne oprească de la îndeplinirea poruncilor Domnului, deoarece suntem pregătiți de El.
    Adună-ți membrii familiei și cere-le să se urce pe „măgarul” oferit de Domnul, pentru a ajunge la locul lucrărilor sfinte. Când simți de la Dumnezeu cum ar trebui să procedezi, începe cu smerenie și, în curând, vei face o mare lucrare pentru El. Amintește-ți de sfatul de a veghea și de a te ruga, pentru că demonii biruiţi vor face totul pentru a te distruge. Dumnezeu te-a pus pe picioarele tale pentru ca tu să ai reușită.
    Ia-ți toiagul – autoritatea ce ţi-a fost dată – deoarece dușmanii vor apărea tot timpul cu pofte necurate, oferte ispititoare și alte abateri care vă pot face lucrările zadarnice. Nu-ţi fă de lucru cu păcatul, ci urmează zicala populară, care spune: „Dumnezeu scrie drept cu cuvinte drepte”. Tot ce se face pe ascuns nu vine din Rai, ci din Iad. Ai ceva important de împlinit, fă-l la lumina zilei!
    Moise trebuia să facă în Egipt tot ce i se descoperise. Același lucru ar trebui să se întâmple și cu tine. Nu crede că revelația primită de la Cel Atotputernic este un vis aievea. Mesajul pe care acest slujitor trebuia să-l dea lui Faraon era să-i lase pe evrei să plece. Dacă nu se supunea acestui ordin, fiul său cel mai mare urma să plătească cu viața pentru această neascultare. Din păcate, Faraon nu l-a lăsat pe Israel să plece, iar fiul său cel dintâi şi-a pierdut viaţa.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!