Mesajul zilei

12/05/2024 - MINUNILE NU VOR LIPSI

Domnul i-a mai zis: „Bagă-ţi mâna în sân.” El şi-a băgat mâna în sân; apoi a scos-o şi iată că mâna i se acoperise de lepră şi se făcuse albă ca zăpada.

Exod 4.6

Tot ceea ce ne trimite Dumnezeu este din belșug, de la mesajele de vindecare, eliberare și mântuire până la semnele care confirmă propovăduirea; astfel, este bine să ne pregătim să vedem slava Lui, pentru că, în Evanghelie, avem acces direct la Tatăl, iar El nu va înceta niciodată să ne păzească. Înregistrările biblice dovedesc că Domnul confirmă cuvântul slujitorilor Săi, făcând minuni cu semne de necontestat chiar și pentru cei care spun că sunt necredincioși.
    Domnul i-a arătat slujitorului Său că poate conta pe o altă virtute a Lui, dacă poporul nu crede în minunea prefacerii toiagului în șarpe. Atunci Moise și-a pus mâna în sân și a fost acoperit de lepră. Imaginați-vă cât de repede nu a făcut Dumnezeu lucrurile – o astfel de manifestare a fost un exemplu al modului în care El ar acționa pentru a ajuta pe oricine se afla în pericol. Secole mai târziu, Domnul și-a arătat măreția umblând cu Șadrac, Meșac și Abed-Nego prin focul cuptorului din Babilon (vezi Daniel 3).
    Cel Preaînalt a vrut ca Moise să nu se teamă de nimeni, pentru că, ascultând planul sfânt, nu i-ar lipsi lucrările speciale împlinite de Dumnezeu. La fel se poate întâmpla tuturor celor salvați în momentele în care pare să nu existe o soluție. Așa trebuie să cunoaștem pe Cel Atotputernic, să mergem cu El și să credem în puterea Sa minunată. Deci, chiar dacă totul arată contrariul, crezând în Cel Atotputernic, nu vom da înapoi nici măcar un milimetru.
    Când Moise și-a pus mâna în sân, aceasta s-a acoperit de lepră; apoi, cand a pus-o la loc, era lecuită. Era ca și cum Domnul ar fi spus: „Pot face orice este necesar în orice moment”. Eliberatorul nu trebuia să se teamă sau să devină agitat când părea să nu existe nicio modalitate de a scăpa de o situație incomodă. În viața noastră de zi cu zi, putem conta pe puterea lui Dumnezeu de a ne izbăvi, chiar dacă suntem pe cale să fim loviți de o rachetă.
    Prin urmare, oriunde ai merge, lasă-te folosit de Cel Atotputernic. Nu crede minciunile vrăjmașului, chiar dacă, aparent, nu mai este timp. Omul mântuit, când este îndrumat de Tatăl ceresc, nu ajunge niciodată mai târziu sau mai devreme. Nu are rost să te plângi și să spui că nu vezi o soluție, că nimic nu funcționează și că, prin urmare, nu mai e nimic de făcut. De fapt, atunci când punem sau scoatem mâna din sân, vom vedea slava lui Dumnezeu.
    Cel Atotputernic a dat nenumărate dovezi ale puterii Sale izbăvitoare. Cum a fost posibil ca David să participe la atâtea războaie purtate cu pumnale, bâte și alte arme mortale și să nu iasă niciodată cu brațul tăiat sau rănit? Garda lui Israel a fost cea care l-a protejat și l-a folosit în moduri minunate. Acesta este Dumnezeul nostru, Invincibil în toate bătăliile, care este acum cu noi. Aleluia!
    Cel Preaînalt i-a mai spus lui Moise că, dacă copiii lui Israel nu credeau în acele două minuni, ar putea face ca apele râului să se prefacă în sânge și să le reverse pe uscat (v. 9). Iată și lecția: faceți lucrarea Domnului și, dacă apare vreo amenințare, El va începe lucrul.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!