Mesajul zilei

11/05/2024 - LUCRARE INSTANTANEE

Domnul a zis: „Aruncă-l la pământ.” El l-a aruncat la pământ, şi toiagul s-a prefăcut într-un şarpe. Moise fugea de el.

Exod 4.3


    În pregătirea lui Moise, Domnul a arătat cât de repede îndeplinește orice lucrare. Întrucât legiuitorul a fost reticent, spunând că oamenii nu vor crede în el, Cel Atotputernic i-a arătat capacitatea Sa de a lucra în orice situație și cu o viteză incredibilă. Dacă, într-o fracțiune de secundă, Dumnezeu a dat viață unui toiag uscat (Numeri 17,8), ce nu va face pentru bolnavii care aud propovăduirea Evangheliei și cred în Cuvântul Său? El poate face orice!
    Nu contează dacă oamenii îți dau credit sau nu, deoarece aceasta este lucrarea lui Dumnezeu și nu este condiționată de faptul că un grup este religios sau nu. De fapt, misiunea dată de Domnul nu are nicio legătură cu religiozitatea unui popor, ci cu ungerea dată de El nouă. Trebuie să învățăm să ne supunem Tatălui nostru ceresc, urmând îndrumările Sale. Astfel, când va fi nevoie, El ne va da îndrumarea Sa și, de credem, vom vedea slava Lui. Aleluia!
    Nu pune niciodată îndoieli în inimile oamenilor și nici nu te îndoi de Dumnezeu. Oamenii pot greși, dar trebuie să-i lăsăm să ia decizii de unii singuri. Când a avut de-a face cu tatăl băiatului care s-a aruncat în foc și apă, Isus a spus că, dacă va crede, totul ar fi posibil (Marcu 9,17-29). A te îndoi de ceea ce va face Dumnezeu cu privire la necredința oamenilor care vor asculta de slujitorii Săi înseamnă a nu crede în capacitatea pe care o are El de a-i transforma.
    Când a întrebat ce avea Moise în mână, Domnul nu a vrut ca el să aibă îndoieli cu privire la ce va face Cel Preaînalt pentru binele său (Exod 4.2). Atunci, eliberatorul s-a asigurat că este un băț și, când l-a aruncat la pământ, lemnul s-a prefăcut în șarpe și Moise a început să fugă de el (v. 3). Trebuie să fi fost amuzant să vezi șarpele alergând după omul lui Dumnezeu; desigur, acesta a cerut Domnului să-l elibereze de acel animal. Când l-a prins de coadă, șarpele s-a prefăcut înapoi într-un băț (v. 4). Rămâne următoarea lecție: trebuie să lăsăm pe Dumnezeu să-și facă lucrarea așa cum dorește El.
    Cei care trăiesc în îndoială, sau sunt necredincioși, nu vor putea fi folosiți de Domnul. De multe ori, va fi necesar ca El să ne folosească pentru a vorbi despre ceva ce se va întâmpla; totuși, aceasta necesită învățătură și frică de Domnul. La urma urmei, dacă spunem ceva de la noi înșine, nu se va întâmpla nimic. Dumnezeu Își urmează doar Cuvântul Său și nu ceea ce credem noi că este corect sau nu. Slujitorii lui trebuie să fie conștienți de faptul că cel ce este responsabil pentru viața lor este Dumnezeul patriarhilor.
    Avraam, Isaac și Iacov au trecut prin mari probleme, dar nu li s-a întâmplat nimic rău. La fel, cei care fac lucrarea Celui Atotputernic trebuie să se considere pelerini și străini pe Pământ, care nu se vor împiedica niciodată de obstacolele aruncate de vrăjmaș în calea lor. Ai grijă să nu-ți faci de lucru cu duhul necredinței și să te pierzi în răzvrătire sau păcat. Îndurare!
    Simte ce vrea Dumnezeu să facă prin tine și nu lăsa frica să-ți cuprindă inima, căci semnele necesare ca oamenii să fie atenți la ceea ce predici îi vor urma pe cei care cred (Marcu 16.17, 18). Aceste semne nu sunt sfârșitul credinței tale, ci mântuirea oamenilor.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!