Mesajul zilei

09/05/2024 - SCUZE FĂRĂ ROST

Moise a zis lui Dumnezeu: „Cine sunt eu, ca să mă duc la Faraon şi să scot din Egipt pe copiii lui Israel?”

Exod 3.11

Nu-l putem condamna pe Moise pentru ceea ce a spus, deoarece, când a auzit de la Domnul că trebuie să meargă în Egipt, de unde fugise, și să scoată poporul evreu de acolo, a înțeles că misiunea este imposibil de îndeplinit cu puterea omului. Astfel, a căutat să afle mai multe despre Dumnezeu, punând această întrebare. El cunoștea bine puterea acelui imperiu; la urma urmei, crescuse în palatul împăratului și era considerat familie. Însă, Dumnezeu știa mai mult decât el.
    Cel Preaînalt a lucrat la judecata lui Moise ca să afle cum reacționează cineva atunci când, nerecunoscând slava sfântă, vede ce poate face puterea omului. Este evident că Moise era fascinat să vadă că focul nu mistuia tufișul dar, fără înțelegerea lui Dumnezeu, era imposibil să creadă cu adevărat. Desigur, poruncându-i să-I scoată poporul din Egipt, Cel Preaînalt îl va folosi cu siguranță. Aleluia!
    De multe ori, ne împiedicăm pentru că nu înțelegem ce să facem, deși Isus ne-a poruncit să mergem în lume și să vestim Evanghelia fiecărei făpturi. Adevărul este că vrem să mergem, dar sunt popoare în care este interzis să vorbim despre Hristos. Asuprirea înverșunată asupra celor care sunt ținta iubirii sfinte ne face să fim precauți, deoarece există mărturii despre oameni care și-au pierdut viața pentru „crima” de a spune Adevărul. Vrem să fim credincioși și, pentru a face acest lucru, avem nevoie de îndurarea Domnului.
    Moise a simțit greutatea sarcinii și a început să spună o serie de scuze. Pe vremea aceea era un biet păstor, astfel încât cum ar fi putut vorbi împăratului celei mai mari țări din lume în acele vremuri și să-l convingă să permită eliberarea copiilor lui Israel, deoarece erau sclavii lui? Răspunsul lui Dumnezeu este același și pentru noi astăzi: „Voi merge cu tine”. Slujitorul Domnului nu se putea îndoi, dar „negocia”. Poate că facem la fel sau mult mai rău decât el.
    Viitorul eliberator nu știa ce să spună, așa că a continuat să pună întrebări până când a fost sigur că va fi cu adevărat reprezentantul Cerurilor în această întreprindere. Dacă Domnul îți dă o misiune, nu te teme, căci El este gata să meargă înaintea ta și să deschidă ușile. Ori, Cel Atotputernic nu te-ar pune niciodată într-o situație jenantă; deci, trăiește în comuniune cu El și fă fiecare pas sub îndrumarea Lui.
    Moise avea o curiozitate care trebuia clarificată. Cel Preaînalt a spus că este Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, dar care era Numele Lui? Când a pus această întrebare, răspunsul a fost: „Eu sunt cel ce sunt”. Doar Domnul este Dumnezeu, numai El are putere și este Adevărul. Cuvântul este ceea ce este El, așa că nu trebuie să încetăm de a ne supune hotărârilor Sale. Când ne ridicăm în Numele Său, El va lua frâiele și va face tot ce este necesar pentru ca planul Său să fie împlinit.
    Nu uitați Numele pe care îl cunoaștem astăzi ca Isus, Mântuitorul. El este cea mai mare Forță din Univers. Numai El are putere! Când împlinim poruncile Lui în Numele Său, ne acoperim cu autoritatea Lui. Dacă lucrarea pare imposibilă, o vom face! Nu te îndoi. Chiar acum, în Numele lui Isus, alungă răul și fii liber. Aleluia!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!