Mesajul zilei

08/05/2024 - MISIUNE CU OBIECTIV PRECIS

Acum vino. Eu te voi trimite la Faraon şi vei scoate din Egipt pe poporul Meu, pe copiii lui Israel.

Exod 3.10

Cuvântul spune că Dumnezeu a dat atenție israeliților, pentru că rugăciunile lor au ajuns la El. Fiind atent la strigătul lor, Domnul i-a cunoscut și a chemat pe cel ales pentru a-l pregăti să-i scoată din Egipt. Când Dumnezeu aude rugăciunea unei națiuni sau a unui om care trăiește nedreptățit, în necaz și desfrâu, și dedat păcatului, este începutul eliberării. El este adevăratul Eliberator!
    Moise nici nu și-a imaginat că Cel Preaînalt l-a instruit toată viața pentru acel moment. Apoi, în timp ce păștea turma socrului său, a simțit dorința de a duce turma prin pustie, ajungând la Horeb, muntele lui Dumnezeu, și Domnul i s-a descoperit. Îți faci deseori planuri, ești mulțumit de oportunitățile prezentate și, prin urmare, decizi să acționezi după cum crezi de cuviință, dar te-ai gândit vreodată la ce are Tatăl ceresc pentru viața ta?
    Slujitorul Domnului, văzând tufa în flăcări fără a fi mistuită de flăcări, s-a apropiat să vadă ce este. Era Îngerul Domnului, care venise cu un mesaj minunat destinat celui care fusese luat din ape. Moise a fost tulburat de ceea ce a văzut. Adevărul este că Dumnezeu folosește diferite mijloace pentru a ne vorbi și, aproape întotdeauna, nici nu ne dăm seama. Trezeşte-te!
    Cel mai bun răspuns care trebuie dat Celui Atotputernic este să spunem că suntem gata să-I auzim glasul blândă și puternic. Atunci, Domnul i-a poruncit să-și scoată încălțările din picioare, pentru că locul unde stătea era sfânt. La fel, atunci când Dumnezeu ni se descoperă, locul unde a avut loc revelația este sfințit. Trebuie să avem respect pentru ceea ce ne va spune El, deoarece, fără îndoială, va fi împlinirea vieții noastre. Ascultați și supuneți-vă!
    Cel Atotputernic S-a arătat ca Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, iar Moise cunoștea bine istora strămoșilor săi. Respectul era mare, motiv pentru care se temea să se uite la Dumnezeu, care îi vorbea. Dacă ți s-ar întâmpla asta astăzi, care ar fi comportamentul tău? Răspunsul va arăta dacă ești sau nu pregătit să întâlnești pe Cel care a creat toate lucrurile din nimic, ne-a adus mântuirea și ne-a izbăvit de relele noastre.
    Dumnezeu i-a spus slujitorului Său că a auzit strigătul poporului Său și știe de durerile lui. De prima dată când El ți S-a revelat, ai știut ce voia El să faci; așadar, supune-te. El te cheamă să mergi într-o țară bună și mare – Evanghelia. Tatăl ceresc știe de asuprirea ta și vrea să te elibereze. De fapt, este de ajuns să crezi în ceea ce ți se spune. El nu a venit în viața ta degeaba, ci pentru a-ți da o misiune nobilă!
    Din acel moment, Moise a știut ce are de făcut Cel Preaînalt în el, cu el și prin el. Dumnezeu l-a asigurat că-l va trimite să-i scoată pe urmașii lui Avraam din Egipt. Cu privire la ceea ce ți-a spus Domnul, crede din toată inima, pentru că El nu va înceta să meargă cu tine pentru ca planul Său să fie împlinit cu succes. Slavă lui Dumnezeu!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!