De ce să murim noi şi pământurile noastre înaintea ta? Cumpără-ne pe noi şi pământurile noastre în schimbul hranei, iar noi şi pământurile noastre vom deveni slujitorii lui Faraon. Dă-ne sămânţă ca să trăim şi să nu murim, iar ţara să nu rămână pustie.
Geneza 47.19
Cei care sunt în Dumnezeu trebuie să se pregătească pentru luptele care vor veni asupra umanității, așa cum a spus Isus: toate acestea sunt doar începutul durerilor naşterii (Matei 24,8). Am văzut foamete, ciumă, cutremure, tsunami și alte catastrofe, iar asta nici măcar nu se compară cu ceea ce va lovi locuitorii Pământului. Trebuie să investim tot ceea ce Domnul pune în mâinile noastre pentru a salva pe om de la pierzania veșnică. Ajutorul oferit de Cel Atotputernic este de a crede în Evanghelie.
Cel Preaînalt l-a folosit pe Iosif în tălmăcirea visului lui Faraon despre cei șapte ani de prosperitate de care se va bucura Egiptul și, de asemenea, despre cei șapte ani răi, în care mulți oameni vor muri de foame. Suveranul egiptean a știut să-l asculte, îngrijorându-se de vis și, mai mult, de sensul lui. După aceea, i-a dat lui Iosif stăpânirea țării și, în felul acesta, nu numai poporul său a fost mântuit, ci și alte neamuri, care s-au smerit și au venit la el.
După ce a fost numit prim-ministru al Egiptului, Iosif a fost folosit pentru a păstra viața familiei sale și a multor altora. Am fost luminați de Cel Atotputernic pentru a arăta că există mântuire numai în Isus, și nu în religii. Acum, suntem responsabili pentru arătarea Adevărului oamenilor. Aleluia și amin!
Când erau în al doilea an al foametei, egiptenii s-au dus la Iosif și i-au propus să vândă pământul pentru a cumpăra hrană și astfel să supraviețuiască. Nu putem rata ocazia de a oferi hrană adevărată, care să-i dea omului putere să nu se prostitueze sau să devină slujitor al diavolului, ci să trăiască cu demnitate. Diferența dintre hrana pe care o dăm și cea a lui Iosif este că a noastră rezolvă orice problemă și nu costă nimic. Nu abuzați niciodată de nimeni la necaz!
Iată una dintre lecțiile minunate pe care le învățăm din acest fapt: Iosif nu s-a îmbogățit cu darul primit de la Domnul, ci l-a îmbogățit pe Faraon. Astfel, trebuie să fim slujitori care să-i îmbogățim pe mulți, și nu doar să slujim Celui Preaînalt. Nu este drept, și nici adevărat să folosești înțelepciunea sfântă în propriul avantaj. Trebuie să-i ducem pe cei pierduți la pocăință și mântuire. Nu căuta gloria temporară, ci gloria veșnică. Prin sfințenia adevărată vei fi pe plac Dumnezeului celui sfânt și puternic!
Suntem puși să fim o binecuvântare pentru angajatorii noștri, pentru săracii pe care trebuie să-i sprijinim și pentru toți cei care trăiesc sub asuprirea vrăjmașului. Trebuie să aducem mărturie despre Adevăr și să-i ducem spre libertate în Hristos. Fii responsabil și folosește bine darurile care ți-au fost încredințate, pentru că, atunci când te aștepți mai puțin, vei fi chemat să dai socoteală. Și atunci, ce vei spune? Veghează și roagă-te pentru a nu cădea în ispită. Fii sfânt, căci Domnul este sfânt.
Copiii Celui Preaînalt care doresc să devină bogați și urmăresc numai prosperitate, și nu Împărăția lui Dumnezeu, cad în capcanele celui rău. Iosif i-a făcut pe egipteni sclavii lui Faraon (Geneza 47.21), iar pe cei care ne caută ajutorul trebuie să-i facem adevărați slujitori ai lui Dumnezeu. Ce zici de toate acestea?
În Hristos, cu dragoste,
R. R. Soares