Mesajul zilei

10/01/2023 - DAVID A PROFITAT DE PRILEJ

Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi am strigat către Dumnezeul meu: din locaşul Lui, El mi-a auzit glasul, şi strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui.

Psalmi 18.6

În suferință, oamenii arată cui slujesc și pe cine iubesc. Cei rătăciți sunt disperați și se poartă prostește sau fără logică. Credincioșii ce se îndoiesc se răzvrătesc, dar cei care se încred în Domnul sunt de neclintit, chiar dacă muntele se aruncă în mare. Prin urmare, merită să respecți Cuvântul, să cinstești apostolia dată de Dumnezeu și să nu te pleci în fața ispitelor.

David a fost legat în lanțurile nelegiuirii, care l-au cuprins treptat. Cu toate acestea, întrucât știa pe Cel Atotputernic, L-a chemat și i s-a răspuns. Toți cei chemați să alcătuiască familia lui Dumnezeu trebuie să fie în comuniune cu El, pentru că atunci când se va ivi vrăjmașul, își vor putea deschide gura pentru a striga către Domnul. Astfel, în aceeași clipă, ei Îl vor avea de partea lor cu toată puterea Lui.

Doar chemarea nu este de ajuns, ci este necesar să te rogi Celui Preaînalt din adâncul inimii și apoi să spui ce ai nevoie. Fii atent, căci El îți va spune ceva, arătându-ți sfaturile date fraților din vechime sau vreo promisiune de care ați uitat. Pe măsură ce îți amintești de ceea ce ți-a promis El, crede și roagă-te pentru asta. Astfel, când simți bucurie, alungă răul.

Când psalmistul spune: din locaşul Lui, El mi-a auzit glasul, aflăm că este vorba de un lucru bun: Domnul aude și răspunde. Fii, însă, cu băgare de seamă pentru că nu vei fi purtat în brațe, ci va trebui să mergi pe apele învolburate ale furtunii, așa cum a făcut Petru. Când tu și Isus veți fi în barcă, furtuna va fi trecut și va fi lăsat loc uneia dintre cele mai frumoase fapte realizate, nu de om, ci de Domnul.

Frumoasa declarație a lui David – şi strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui – ne arată că trebuie să ne uităm mereu la fața Celui Preaînalt (revelația Cuvântului) pentru a vedea dacă strigătul nostru a ajuns la El. Ce rămâne de făcut nu este decât lucrarea sfântă, iar cei care au fost supuși diavolului vor fi precum niște „muște amețite”, dispărând dinaintea noastră. Ceea ce descrie David în versetele următoare este demn de toată admirația.

După ce strigătul ajunge la Domnul, vin și răspunsurile. În ceea ce-L privește, încercările prin care ai trecut nu ar fi avut loc niciodată, însă, cum te-ai îndepărtat de El, ai făcut loc dușmanului celui nemilos și nimicitor. Acum că mântuirea a fost împlinită, rupe orice legătură cu necredința și cu lucrurile lumești. Dacă nu faci asta, alte lucruri asemănătoare sau chiar și mai rele îți vor ieși în cale.

Nu te speria de ceea ce va face Tatăl. De îndată ce Îi deschizi ușa pentru a lucra, vei vedea cât de mult nu te iubește El. Dumnezeu a promis că va fi dușmanul dușmanilor tăi; prin urmare, demonii care te atacă, cât și oamenii care se lasă folosiți de ei, vor fi aspru pedepsiți. Cu toate acestea, roagă-te pentru cei slabi care au slujit diavolului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!