Mesajul zilei

18/07/2022 - RUGĂCIUNE AUZITĂ

Paşii mei stau neclintiţi pe cărările Tale şi nu mi se clatină picioarele.

Psalmi 17.5

A fi călăuzit de Cel care este desăvârșit înseamnă că și faptele noastre vor fi desăvârșite, căci responsabilitatea va fi a Domnului. Cererea psalmistului ne servește drept răspuns, deoarece, dacă avem credința că hotărârile ne sunt luate sub îndrumarea lui Dumnezeu, vom avea grijă să nu facem nimic în afara sfaturilor date de El în Cuvântul Său, iar atunci riscul eșecului va fi egal cu zero.

Căile Celui Preaînalt se regăsesc în Cuvântul Său și sunt desăvârșite. Nu există nicio lucrare vrăjmașă în ele. Să mergi pe ele este ca și cum ai avea întotdeauna lumina verde aprinsă în fața ta. Prin urmare, dacă alegem ceva, dar ne lipsește bucuria și comuniunea cu Tatăl, sau simțim că este greșit, nu trebuie să continuăm în întreprinderea noastră.

Cererea făcută de David în acest psalm a venit din inima Celui Preaînalt, astfel încât funcționează pentru toată lumea. Prin urmare, în timp ce privim cererea împăratului, trebuie să fim atenți, căci și noi ne vom primi răspunsul. De fapt, nu ar trebui să facem nimic, absolut nimic, fără a întreba pe Dumnezeul nostru. Ca Tată și Prieten al nostru, El ne va arăta calea cea mai bună.

Cel Atotștiitor a răspuns dinainte cererilor care se află în Sfintele Scripturi. Este suficient să le observăm, căci, la urma urmei, Cel Preaînalt nu poate să ne lase fără îndrumarea Lui. Ori, din moment ce El nu este un Dumnezeu al confuziei (1 Cor. 14:33), afirmațiile Sale sunt clare și precise. Cine este mereu în contact cu Biblia, pe lângă faptul că primește îndrumare, dobândește capacitatea de a acționa corect.

Hotărârile bazate pe ceea ce spune Domnul vor umple casa celor ascultători. Nu contează de câte ori ai încercat să faci ceva și nu ai reușit. Dacă de această dată există îndrumare de la Cel Preaînalt și ungerea Lui peste capul tău, urmează-L și păzește-I porunca. Aceasta este taina care va face ca cuvintele tale să lucreze precum cele ale Învățătorului când era aici pe pământ.

Totuși, nu uitați că este necesar să vă întăriți credința pentru a obține victoria. Cei care se îndoiesc nu vor ajunge nicăieri, și nici cei cărora le este frică și nu-l înfruntă pe vrăjmaș pentru a-l alunga din viața lor. Dacă Domnul a promis că va merge înaintea noastră pentru a ne deschide calea și împlini promisiunea, atunci trebuie să credem în Cuvântul Său și să primim binecuvântarea. Dumnezeu poate fi doar cu cei care nu-L fac mincinos.

Ține minte că nu poți da greș în nicio hotărâre, pentru că sunt luate în Numele lui Isus. Luptând în Numele Său, te lupți ca un comandant al forțelor cerești. Așa că nu accepta niciodată niciun eșec, altfel vei purta pe vecie stigmatul înfrângerii.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu fie cu familiile voastre!