Mesajul zilei

09/07/2022 - SĂ TE ÎNFĂȚIȘEZI DESĂVÂRȘIT ÎN HRISTOS

Pe El Îl propovăduim noi şi sfătuim pe orice om şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om desăvârşit în Hristos Isus.

Coloseni 1.28

Există o bogăție mult mai mare decât tot aurul din lume, și pe care probabil ai irosit-o. Când vei înțelege ce a pregătit și a plănuit Dumnezeu pentru viața ta, vei vedea într-o clipire din ochi, că tot ce este necesar pentru a trăi cu demnitate, departe de orice păcat sau suferință, ți-a fost dat. Taina este de a cunoaște Adevărul, un privilegiu la care au acces doar adevărații ucenici ai lui Isus.

Sfânta Scriptură este clară când spune că duhul, sufletul și trupul trebuie păstrate fără prihană pentru a fi prezentate lui Isus Hristos la venirea Sa. Ori, dacă partea vizibilă, trupul, nu este păstrată fără pată, sufletul și spiritul, pe care nu le putem vedea și sunt „țara în care nimeni nu calcă”, sunt neatinse de acțiunile vrăjmașului? Este necesar să înțelegem că am fost cu adevărat scăpați din mâinile diavolului și nu înșelați de un mesaj religios.

Analizează felul în care trăiești și nu te lăsa înșelat, căci cine este cu adevărat în Domnul este cunoscut de El. Te bucuri de o viață îmbelșugată sau este o chestiune care nu te privește? Iuda, fratele Domnului, i-a îndrumat pe cei dragi să-și păstreze viața în dragostea lui Dumnezeu (Iuda 21). Au fost oare acești oameni binecuvântați doar în suflet și în duh, pe care nimeni nu le vede, sau și în trup? Ce i-a spus Petru fratelui său Enea, care a fost paralizat timp de opt ani (Faptele Apostolilor 9:33,34)?

Pe vremea Legii, Dumnezeu S-a arătat drept Iehova-Rafa, Domnul, care te vindecă (Exod 15:26). Astăzi, El este mai mult decât atât: Domnul este cel care ne-a vindecat (Isaia 53,4). Cine nu acordă importanță la ceea ce spune Cuvântul pierde mult, pentru că cel mai important este să învețe la picioarele lui Isus. Sănătatea, venitul și felul în care te porți arată ce fel de credință ai. Merită să te convertești cu totul la Domnul, să-L cauți din toată inima și să I te dăruiești pe deplin.

Cuvântul spune că Dumnezeu va termina lucrarea bună pe care a început-o în tine (Filipeni 1.6). Epafras, păstorul din cartea Colosenilor, s-a luptat în rugăciune pentru ca poporul său să fie păstrat desăvârșit și pătruns de toată voia lui Dumnezeu (Coloseni 4:12). Acesta ar trebui să fie scopul și motivul rugăciunilor noastre. Mulți trăiesc departe de Dumnezeu din cauza fascinației bogățiilor, a grijilor vieții și dorinței altor lucruri și, drept urmare, sunt plini de probleme (Matei 13,22).

Este necesar să cunoști și să trăiești Adevărul pentru ca să fii eliberat de el. Vezi condițiile pentru asta în Ioan 8:31,32. Dacă faci ceva care te îngrijorează, roagă-te pentru asta. Cuvântul garantează că Domnul răspunde celor care strigă către El (Psalmi 4:3). Verifică dacă modul tău de a sluji lui Dumnezeu este conform Scripturii sau plin de învățături lumești, pentru că dacă răspunsul tău este a doua opțiune, există o deschizătură pe unde diavolul ajunge la tine.

Pavel a susținut că Domnul l-a ajutat și l-a întărit astfel încât să propovăduiască neamurilor, pe lângă faptul de a-l fi scăpat din gura leului (2 Timotei 4:17). Ce s-a întâmplat cu tine când diagnosticul și simptomele arată că ceva este în neregulă cu trupul, sufletul și duhul tău? Începe acum să-ți găsești izbăvirea. La urma urmei, numai cei care păzesc cuvintele lui Isus pot cunoaște Adevărul și pot fi izbăviți de el.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu tine!