Mesajul zilei

09/04/2022 - A CREDE ÎN ISUS

Toţi prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor.

Faptele Apostolilor 10.43

A crede în Isus este un fapt simplu, dar puțini îl pot face. Fără ungerea sfântă, bâjbâim și cădem în doctrine false și străine de Cuvântul lui Dumnezeu. Fiecare om trebuie să fie condus de Dumnezeu la Hristos, altfel va fi doar o convertire religioasă, care nu va duce pe nimeni în Rai. Ori, cine nu a fost mântuit, fie că trăiește în păcat, fie în trup, nu poate da copii Celui Preaînalt.

Lucrarea mântuirii — cea mai mare lucrare a lui Dumnezeu în om — trebuie să fie începută și încheiată de El. Până nu va fi pe deplin înțeleasă, nu va fi îndeplinită în cea mai mare măsură. Cel care nu s-a născut din nou nu a fost încă răscumpărat. Amintiți-vă că numai cei care stăruiesc, fără a se abate de la Cale, vor fi mântuiți (Matei 24,13) și vor intra pe Poarta cea strâmtă (Matei 7,13).

Scrierile proorocilor lui Dumnezeu aveau ca scop să-i facă pe oameni să dobândească înțelegerea mântuirii. Versetul biblic citat a fost rostit de Petru în casa lui Corneliu chiar înainte ca Isus să reverse Duhul Sfânt asupra tuturor; așadar, Îi poți da crezare. Timp de secole, Domnul i-a folosit pe slujitorii Săi pentru a scrie despre acest subiect, deoarece vroia ca toți să-și obțină iertarea păcatelor.

Numai cei care cred cu adevărat în Isus vor primi iertarea în Numele Său. Nu există altă cale de a scăpa de faptele rele, de a fi regenerat și, prin urmare, mântuit, decât prin credința în acest Nume. Ori, credința este un dar dat de Dumnezeu pentru a te curăți de stricăciunea diavolului și pentru a te elibera de asuprirea Lui. Prin purificare, devii o făptură nouă, curăţată de sângele lui Hristos.

Nu vă lăsați înșelați de doctrinele și gândurile religioase ale oamenilor. Deși sunt mânați de dorința enormă de a te ajuta, ceea ce vine de la ființa umană nu este bun pentru viața duhovnicească. Dacă nu ți-ai obținut iertarea greșelilor, nici măcar rugăciunile nu-ți vor fi ascultate. Când înțelegi ceva din Cuvânt, ia-l în stăpânire, căci în acel moment ușa ți s-a deschis și nu întârzia să intri pe ea.

Când Dumnezeu îți deschide ușa aceea, nu te întoarce pentru nimic, ci du-te fugind. Fii atent, pentru că Domnul te va vizita, iar când se va întâmpla asta, îți vei hotărî soarta. Semnul că o astfel de ușă îți este deschisă este bucuria simțită în inima sau mintea ta în timp ce auzi Cuvântul și meditezi asupra lui. Acesta este momentul să-ți primești iertarea, precum și alte binecuvântări. Așa că doar folosește Numele lui Isus și dobândește-le.

Asigură-te că primești cea mai importantă lucrare făcută de Dumnezeu în tine. Nimic nu se compară cu actul de a scăpa de păcat și de a fi mântuit. Fără iertare, vei rămâne despărțit de Cel Preaînalt și, în cele din urmă, vei fi aruncat în chinul cel veșnic. Deschide-te Domnului și mărturisește-ți păcatele, luând hotărârea de a nu lăsa nimic să te depărteze de El.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!