Mesajul zilei

07/02/2022 - ȘI DUMNEZEU I-A PĂRĂSIT

Căci ai părăsit pe poporul Tău, pe casa lui Iacov, pentru că sunt plini de idolii Răsăritului şi dedaţi la vrăjitorie ca filistenii şi se unesc cu fiii străinilor.

Isaia 2.6

Tot ceea ce este consemnat în Scripturi este spre învățarea noastră. Prin urmare, trebuie să le examinăm, deoarece conțin viața veșnică și mărturisesc despre Isus și despre noi (Ioan 5:39). Învățătoul a venit ca om și de aceea a trebuit să examineze ceea ce era consemnat în Cartea Sfântă pentru a se găsi pe Sine. La fel, trebuie să verificăm ce spune Biblia pentru a învăța de la Mântuitorul și despre noi înșine. Suntem cu adevărat eliberați când cunoaștem Adevărul (Ioan 8:32).

În versetul acestei lecții, învățăm că și Cel Preaînalt ne poate părăsi, așa cum a făcut cu casa lui Iacov. Pentru că au părăsit calea Domnului, care este desăvârșită (Psalmi 18:30), israeliții au intrat pe cărări întortocheate, care pe lângă faptul de a nu-i ajuta deloc, pun piedici în calea copiilor lui Dumnezeu. Adevărul este că au avut succes în ochii omului, dar de fapt și-au pus ceea ce au câștigat într-un „buzunar fără fund”.

Casa lui Iacov era plină de idolii Răsăritului, iar acest lucru i-a făcut rău, deoarece astfel de practici au fost create de cei care nu cunosc Adevărul. Mulți au descoperit că vrăjitoria le-a dat putere pentru a-i manipula pe cei care nu s-au eliberat încă de capcanele demonice și, astfel, i-ar putea avea de partea lor. Aceste obiceiuri nu aduc prezența lui Dumnezeu, ci mânia Lui. Este uimitor cum religiozitatea omului îi face pe oameni să se comporte ciudat.

Misticismul în Biserică este o urgie care face casa lui Dumnezeu neputincioasă și, în același timp, plină de probleme. Această practică îi determină pe oameni serioși, educați în științe umane, care au mândria de a fi cineva, să poarte o păpușă pe străzi, cântându-i imnuri, emoționându-se și chiar plătind cu propria viață pentru această credință neroditoare și rea. Mai mult de atât, cred că în acest fel fac pe plac Tatălui. Este pe placul Domnului numai cel care ascultă de Cuvântul Lui.

Luați bine seama că în multe biserici evanghelice bune, găsim oameni care, în ciuda faptului că erau bine intenționați, nu au fost învățați să creadă că Domnul vorbește prin Cuvântul Său și, atunci când o face, El vorbește direct inimilor copiilor Săi. În dorința de a ajuta pe cineva sau pe ei înșiși, ei se forțează să obțină revelațiile sfinte însă, primesc „revelațiile” de la vrăjmaș. Acesta este un fapt foarte grav, care dăunează Bisericii, cât și lor.

Israeliții au greșit asociindu-se cu înțelepți, învățători și doctori în magia de a avea succes în toate; astfel, au adus foc străin poporului lui Dumnezeu. Rezultatul i-a mulțumit pe cei preocupați de grijile lumii, fascinați de înșelăciunea bogățiilor și de lăcomia pentru tot felul de lucruri pe care le iubește cel rătăcit. Au uitat că, mai întâi, ar trebui să caute Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui (Matei 6:33).

Nu se poate nega că aceasta nu le-a adus prosperitate, dar i-a și îndepărtat de Dumnezeu (Isaia 2:7,8). Consecința acestui comportament a fost condamnarea la robie, unde au rămas timp de 70 de ani. Cine nu vrea să se întoarcă la robie trebuie să renunțe la sine și să urmeze pe Învățător.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!