Mesajul zilei

14/08/2021 - CUVINTE PENTRU CEL NELEGIUIT

Iată ce ai făcut, şi Eu am tăcut. Ţi-ai închipuit că Eu sunt ca tine. Dar te voi mustra şi îţi voi pune totul sub ochi!

Psalmi 50.21

Necredinciosul este un om religios care se crede mai plin de duh decât cei mântuiți. Cu toate acestea, este în zadar să tot pomenească ​​învățăturile biblice și să recite fără oprire promisiunile Noului Legământ. Lipsa respectului pentru Cuvântul lui Dumnezeu, din cauza faptului de a-și dori sau practica lucrurile condamnate de Cartea Sfântă, îl face să fie un nelegiuit. Cei care acționează în acest fel trebuie să fie atenți, căci judecata din Ziua de Apoi va fi nemiloasă. Ai grijă! Pedeapsa îți va fi veșnică.

Este bine să te asiguri că purtarea nu-ți este ca aceea a unui nelegiuit. Cei cărora nu le pasă cum trebuie să trăiască un om mântuit sunt cu siguranță pe lista celor nelegiuiți. Cel care nu urmează ceea ce Duhul Sfânt îl face să înțeleagă în Cuvânt se exclude din poporul lui Dumnezeu. Cel mai rău lucru care i se poate întâmpla este să-și lase mintea să se strice cu lucrurile acestei lumi. Dacă nu există cale de întoarcere la credință, te afli în mâinile vrăjmașului.

De câte ori nu ai promis că te vei îndrepta, dar nu ai făcut nimic? În acest fel, riști să te pierzi odată pentru totdeauna. Un semn că nu mai umbli în Dumnezeu este atunci când te bucuri de necazul cuiva și te justifici prin faptul că acesta a căzut în adulter, de exemplu. Când nu păzești Scripturile, ești stăpânit de duhul greșelii. Dacă nu ai nicio dorință de a te ruga, atunci te-ai alăturat grupului celor care practică nelegiuirea.

Susținând orice fapt condamnat de Scripturi sau punând la îndoială poruncile biblice, omul dovedește că nu are Duhul lui Dumnezeu. Încearcă să stai departe de sfaturile acestui individ, deoarece limba îi este înșelătoare. Un alt fapt dezgustător practicat de cei necredincioși este plăcerea pe care o au de a vorbi de rău despre un frate sau de a defăima un membru al bisericii. Pentru cei răi, dacă omul se rătăcește, este problema lui, căci Domnul va trimite pe un altul în locul său.

Cel Preaînalt va tăcea oare pentru totdeauna față de aberațiile scornite de acest om? Necredinciosul este viclean și îi place să ademenească pe toată lumea cu vorba sa. Își înșeală propria familie și, când vede răul la el acasă, continuă să îvinovățească pe Dumnezeu că nu i-a păzit familia. Cel nelegiuit se consideră liber să nu asculte de poruncile Domnului. Dacă va cădea în păcat, va da mereu vina pe cei care nu au avut grijă de el.

Tatăl va arăta celor care practică nelegiuirea că alegerea de a suferi a fost hotărârea lor. Totul va fi explicat în cele mai mici detalii. Dar, înainte de venirea Judecății, vor descoperi că, pentru că s-au supus duhului minciunii, sunt singuri responsabili de nenorocirile lor. Durerea celor răi nu va fi foarte mare numai în veșnicie. Și aici, pe Pământ, vor trece prin momente de grea suferință.

Chiar și așa, Domnul îi îndeamnă la credință. Atotputernicul nu le dorește suferința veșnică cu care se vor confrunta, ci îi îndeamnă să ia în considerare ceea ce este scris. De fapt, aceștia s-au lăsat înșelați de diavol. Într-o zi vor fi sfâșiați în așa un fel încât nu vor avea leac. Așadar, dacă te-ai preocupat de acest mesaj, întoarce-te la Dumnezeu.


În Hristos, cu dragoste.

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!