Mesajul zilei

20/01/2020 - ADEVĂRATA MÂNGÂIERE

Și-a schimbat vreodată un popor dumnezeii, măcar că ei nu sunt dumnezei? Dar poporul Meu şi-a schimbat Slava cu ceva care nu este de niciun ajutor! Miraţi-vă de aşa ceva, ceruri, înfioraţi-vă de spaimă şi groază, zice Domnul. Căci poporul Meu a săvârşit un îndoit păcat: M-au părăsit pe Mine, Izvorul apelor vii, şi şi-au săpat puţuri, puţuri crăpate, care nu ţin apă

Ieremia 2.11-13

Deseori și nu numai printre oamenii rătăciți – cei ce sunt stăpâniți de falși dumnezei și, de aceea, trăiesc cu totul în uitare și suferință – se aude spunându-se că au făcut ceea ce mulți, ce au avut privilegiul de a cunoaște pe Dumnezeu cel adevărat, obișnuiesc să facă: să schimbe pe Domnul cu minciunile lui Satana. Sunt oameni care încep bine, dar apoi, carnea îi stăpânește și se vor supune păcatului și trufiei.

            Cum poate oare cineva să schimbe Izvorul apelor vii cu puțuri sparte ce nici nu pot reține apa? Uită-te înapoi și adu-ți aminte de ceea ce Domnul a făcut pentru tine după ce te-ai convertit. Diavolul este vrăjmașul poporului lui Dumnezeu și îi ispitește mereu pe cei mântuiți cu propuneri dintre cele mai diverse. Vezi dacă nu cumva ai căzut în brațele celui rău și dacă azi ești întărit în credință sau rătăcit în păcat.    

            A da slava lui Dumnezeu pe ceea ce nu este bine înseamnă să greșești de două ori. Fără slava sfântă nu ești nimic, chiar de vei prospera, de vei primi titluri sau de vei avea prieteni sau apropiați ce te fac să fii ceea ce Dumnezeu nu a vrut să fii. Ia seama : lumea va trece, dar va rămâne întru veșnicie cel ce face cu adevărat voia Tatălui. Porunca sfântă este de a nu iubi lumea, nici lucrurile din lume (1 Ioan 2.15).

            Puțurile săpate de om sunt sparte, căci nu reușesc să-i împlinească visurile; însă, Izvorul apelor vii poate să-l curețe. Așadar, întoarce-te la prima dragoste și nu lăsa ca moartea – firea lui Satana – să te stăpânească. Fii ceea ce Dumnezeu a vrut să fii și caută să obții ceea ce El dorește să-ți dea. Blestemul nu trebuie să-ți stea niciodată în mâini. Întoarce-te la Dumnezeu, ca la începuturi.  

            Puterea cerească rămâne uimită, înspăimântată și decepționată de nebunia multor fii ai lui Dumnezeu. Îngerii Domnului sunt pe cale de a nu mai putea lucra pentru binele acestor oameni, căci știu ce va face diavolul cu cei ce se îndepărtează de Domnul. Mai mult de atât, ființele cerești știu că, din cauza păcatelor lor, nu vor mai putea face nimic. Nu lăsa ca Cerul să se întristeze cu faptele tale; întoarce-te acum la comuniunea cu Cel Preaînalt.

            Dacă ai lăsat trupul să pună stăpânire pe viața ta în credința înseamnă că te-ai întors la robia din care te eliberaseși. Nu nesocoti Izvorul apelor vii, căci în El se află acel lucru de care ai nevoie pentru a nu te pierde pentru totdeauna. Nu mai fă lucruri rele. Apele Izvorului au puterea de a vindeca, de a te curăți și de a te pune înapoi în brațele Dumnezeului celui Atotputernic. El îți este adevărata mângâiere!

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!