Mesajul zilei

18/09/2019 - UITĂ DE TRECUT

Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte şi nu vă mai uitaţi la cele vechi!

Isaia 43.18

Israeliții au fost sfătuiți să nu se mai gândească la Egipt, unde au fost înrobiți. Este bine să uite prin ceea ce au trecut și să trăiască în deplinătatea noii creaturi pe care Domnul a zămislit-o. Cine se gândește la trecut poate să nu-și mai poarte de grijă și să-și dorească ceva ce îi poate aduce vreo plăcere ușoară. Satisfacția noastră trebuie să fie numai înaintea Dumnezeului nostru. Credincioșenia Celui Preaînalt trebuie să ne fie motivul de a avea încredere în El, căci El este ceea ce spune Cuvântul Său.

Domnul a poruncit ca israeliții să uite de Egipt, căci asta i-ar împiedica să se bucure de noua viață de pe pământ. El ne face aceeași mustrare azi! În cazul în care ne amintim de un abuz la care am fost supuși, sau de orice alt rău, atunci poate uităm că suntem ființe noi și, astfel, ne întoarcem la duhul amărăciunii și urii. Dacă toate lucrurile au fost făcute din nou pentru noi, a ne debarasa de ceea ce a trecut ne va face mult bine.

Dacă, înainte de a cunoaște pe Isus, eram călăuziți de duhul care acum îi stăpânește pe cei care nu sunt încă mântuiți, de ce oare să ne amintim de ceea ce ne-au făcut ? Fără îndoială, mâna lui Dumnezeu nu i-a lăsat să ne facă lucruri și mai rele. De nu ar fi fost Domnul, care ne păzea deja când eram în păcat, nu ne-am mai afla pe aici. Așadar, trebuie să ne gândim numai la dragostea cu care El ne-a iubit.    

Pe de altă parte, cine stăruie în a-și aminti de trecut, fără să-și dea seama, poate să-și dorească lucruri ce le făceau plăcere și, astfel, după cum israeliții au făcut în momente de slăbiciune, să tânjească la ”ceapa și usturoiul din Egipt” (Numeri 11.5). Dacă crezi că Evanghelia nu este mai bună decât cele mai bune trăiri în care te aflai în greșeală, atunci, nu ai cunoscut cu adevărat ce înseamnă viața îmbelșugată pe care Isus ți-a adus-o (Ioan 10.10b).

Creștinul trebuie să se dezvolte prin înțelegerea Cuvântului și în Duhul Sfânt. Astfel, va afla de minunățiile ce îl așteaptă. Sfințenia nu trebuie căutată numai pentru a nu ajunge în iad ; de fapt, cine se bucură de ea, trebuie să știe de importanța pe care o are în viața sa. Cei care dau atenție trupului, arzând de patima interzisă, trebuie să-și dea silința de a descoperi cât este de bine să umbli în sfințenie.

Încrederea noastră în Dumnezeu trebuie să se bizuie pe credința sfântă. Astfel, vom umbla fără teamă sau spaimă, cu totul eliberați de minciunile demonului. Ori, Cel Preaînalt este credincios pentru a ne păzi de toate relele și niciodată nu ar înceta de a onora ceea ce buzele Sale au spus. Având pe Tatăl ceresc alături, nimic rău nu ți se va întâmpla.

Una dintre lucrurile bune de știut despre Domnul, Dumnezeul nostru, este că El este ceea ce spune Cuvântul Său, iar cine Îl urmează nu se va împiedica de niciun obstacol. Fă în așa fel încât să nu-ți aduci aminte de trecut și nu-ți irosi vremea gândindu-te la lucruri trecute (Filipeni 3.13). Trăiește Noul Testament și, astfel, te vei bucura de ceea ce este mai bun. De îndată ce crezi, vei avea de la Dumnezeu ceea ce ți-a fost revelat prin Cuvânt.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fi cu voi!