Mesajul zilei

12/03/2019 - COLECȚIE DE IDOLI

“Şi atunci să strigi, şi să te izbăvească mulţimea idolilor tăi! Căci îi va lua vântul pe toţi, o suflare îi va ridica. Dar cel ce se încrede în Mine va moşteni ţara şi va stăpâni muntele Meu cel sfânt.”

Isaia 57:13

Cei care se închină la idoli și le cer favoruri vor fi dezamăgiți când vor avea nevoie de ceva. Potrivit lui Isaia, va veni o zi când vor căuta ajutorul Înaltului și Domnul le va ordona să-l caute în colecția de zei falși pe care i-au creat. Pentru Dumnezeu este deosebit de repugnant ca cineva să se închine la idoli.

Idolii nu sunt întotdeauna figurine realizate din lemn, tencuială sau alt material, ci pot fi chiar și persoane folosite de Domnul. Pericolul constă în a face din unii predicatori domnii răspunsurilor de care au nevoie. De fapt, ei sunt simple instrumente ale Celui Preaînalt. Nu da niciodată liderilor pe care îi respecți lauda oricărei lucrări pe care au făcut-o. Închină-te sau mulțumește numai Domnului.

Oamenii care își creează idoli și îi slujesc vor fi luați de vânt, care suflă pretutindeni și se duce în locuri incerte. Prin urmare, este valabil pentru toți cei care se îndepărtează de la Dumnezeu. Ai grijă, pentru că există o armată de demoni care sunt experți în aducerea oamenilor la acest tip de închinare. Acesta nu este un lucru simplu, nevinovat și bine intenționat, ci mai degrabă capacitatea inamicului de a înșela.

Nu te lăsa dus de vanitate. Dându-i cuiva gloria ajutorului pe care l-ai primit este exact ce vrea Satana să faci. Nu sunt puțini cei care s-au lăsat conduși în această greșeală. Uneori predicatorul ajunge la limită, cerând o ofrandă pentru lucrarea lui Dumnezeu, dar el poate obține puține în schimb. Cu toate acestea, dacă spune că are nevoie de anumite lucruri, vor fi persoane care îi vor da mai mult decât au oferit Domnului.

Idolatrii, cei care Îl dau pe Cel Preaînalt pentru orice obiect sau predicator, dovedesc că nu Îl slujesc pe Dumnezeu. Acum, cei care au încredere numai în Domnul au succes. Aceștia vor deține toate promisiunile Domnului. Vezi tu, dacă ai făcut pe cineva idolul tău, cere-I iertare lui Dumnezeu și scapă de vinovăție, care este o victorie a iadului în viața ta.

Cei care au venit să cunoască Evanghelia și l-au acceptat pe Iisus ca Mântuitor au fost binecuvântați pentru că au trecut de la moarte la viață (Ioan 15:24), s-au născut din nou și au devenit membri ai Împărăției Cerurilor. Ei vor moșteni muntele sfânt și profețiile pe care Dumnezeu le-a făcut în toată Biblia. Pentru ei, bunăvoința divină va fi mereu deschisă.

Nu face greșeala de a-L da pe Domnul Cuvântului pentru cel pe care îl folosea pentru a-l livra. Fie ca purtătorii de cuvânt ai Celui Preaînalt să fie doar instrumentele Lui.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!