Mesajul zilei

01/07/2018 - DUMNEZEU ESTE DE NESTRĂMUTAT

“De aceea şi Dumnezeu, fiindcă voia să dovedească cu mai multă tărie moştenitorilor făgăduinţei nestrămutarea hotărârii Lui, a venit cu un jurământ;”

Evrei 6.17

Faptul că Domnul s-a străduit să ne spună că El este întotdeauna același arată că imutabilitatea Sa este de cea mai mare importanță. Cu toate acestea, una dintre marile lovituri ale diavolului este tocmai încercarea de a ne convinge că voința divină nu mai este aceeași și că acum Dumnezeu are alte planuri pentru viața noastră. Cu aceasta, Satana ne prăduiește de minunile la care avem dreptul să ne bucurăm. El caută să ne îndepărteze de la lucrările puterii divine, astfel încât să ne poată distruge.

Domnul nu dorește ca moștenitorii făgăduinței să aibă același fel de viață ca și cei care nu acceptă planul Său de mântuire. Aceștia, într-adevăr, trăiesc oprimați de forțele întunericului, gemând sub mâna grea a inamicului. Pentru Cel Prea-Înalt, moștenitorii Săi trebuie să-și amintească jurământul pe care l-au făcut odată - ceea ce, apropo, era inutil. Dar, că nu poate exista nici o îndoială în orice inimă că Dumnezeu este de nestrămutat, El ne-a dat un jurământ.

Moștenitorul făgăduinței este oricine care îl acceptă pe Isus ca Mântuitor și Domn al vieții sale, care îi dă lui Hristos domnia a tot ceea ce posedă și a tuturor planurilor sale, hotărând să facă voia divină. Astfel, fiecare făgăduială pe care Cel Atotputernic i-a făcut-o lui Avraam încă din vremurile biblice devine făgăduiala moștenitorului. Toți robii lui Dumnezeu ar trebui să respecte ceea ce a fost făgăduit acelui patriarh - și apoi să repetă tuturor celor care cred - și în credință, să pretindă împlinirea Cuvântului Domnului.

După cum am spus mai devreme, nu era nevoie ca Dumnezeu să facă nici un jurământ. Dar, ca să nu se îndoiască nimeni de imutabilitatea Sa, El a făcut-o. Fiecare creștin trebuie să-și amintească acest lucru și, în orice situație, să rămână ferm, revendicând, în Numele lui Isus, ceea ce îi aparține prin Legământul făcut cu sângele Lui. Oricine știe ce este garantat în Scriptură află că în Hristos există mai mult decât are nevoie. Într-adevăr, în El toate binecuvântările spirituale sunt la dispoziția noastră. Deci, orice ai avea nevoie în prezent - sau vei avea nevoie - ți-a fost deja dat. Fii sigur că credincioșia Domnului este reală și că nu a eșuat niciodată din a-și îndeplini nici măcar una din toate făgăduielile Sale!

Este datoria noastră să-L căutăm pe Dumnezeu, care se găsește în Cuvântul Său. În El, în afară de faptul că ne-a revelat tot ceea ce a fost făcut de Hristos în numele nostru, învățăm să ne asumăm ceea ce ne-a fost dat în Iisus. Astfel, nu mai trebuie să disperăm, să facem promisiuni sau să petrecem zile și zile rugându-ne ca El să ne dea ceea ce avem nevoie, pentru că totul ne aparține deja. Fratele meu, știind că El nu se schimbă și că mereu va face ceea ce a făgăduit, devine o binecuvântare!

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!