Mesajul zilei

08/05/2018 - IMPORTANȚA CUNOAȘTERII

”Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui”

2 Petru 1.3

Cu păcatul lui Adam, omul a fost despărțit de Creator și destinat să fie aruncat pe vecie în iazul cu foc și pucioasă. Dumnezeu, care este milostiv, a căutat pe cineva care să poată muri pentru a salva întreaga umanitate. Însă, nu a găsit niciun neprihănit care să îndeplinească toate condițiile să o facă – căci, lucrarea ce era de înfăptuit trebuia să fie desăvârșită. Astfel, alegerea a căzut asupra singurului Său Fiu (Ioan 3.16).

            Isus a trebuit să renunțe la slava Sa, să Se dezică de puterile Sale sfinte ca să Se întrupească asemenea unuia dintre noi și să ne poarte osânda (Ioan 1.14). Era foarte mare prețul pentru a salva umanitatea: Hristos trebuia să ne înlocuiască, să sufere pentru păcatele noastre și să moară în locul nostru. Cu învierea lui Isus am fost salvați și, acum, nu mai este nicio osândire pentru noi (Romani 8.1). Însă, pe lângă faptul de a fi reușit mântuirea cea veșnică, Dumnezeu a mai făcut ceva minunat pentru ca să putem trăi slobozi: ne-a dat totul! De fapt, Cuvântul spune că tot ceea ce vom avea nevoie pentru o viață în smerenie ne-a fost deja prevăzut. Cu toate acestea, din necunoașterea învățăturilor Scripturilor – sau din cauza faptului de a fi indolenți – mulți sunt cei care nu profită de această binecuvântare cerească.

            Ori, nu există motiv pentru a suferi, căci avem tot ceea ce se referă la lucrurile vieții. Așadar, fratele meu, de ce oare ai nevoie pentru a trăi? De sănătate, de liniște și fericire în familie? Însă, toate acestea ți-au fost deja date! Este de ajuns să strigi pentru ca să trăiești, căci, primind pe Isus drept Mântuitor, ai devenit posesorul a tot ceea ce Fiul lui Dumnezeu a făcut pentru umanitate.

            Vi s-a dat deja dreptul de a trăi cu smerenie față de lucrurile cele sfinte. Trupul vostru este Templul Duhului Sfânt (1 Corinteni 6.19a), iar mintea voastră nu mai poate adăposti gânduri necurate sau rele, și duhul vostru trebuie să fie casa Dumnezeului celui viu. Trăiți izbăviți de invidie, lăcomie și de alte asemenea păcate în care trăiesc cei ce nu au fost încă mântuiți.

            A cunoaște ceea ce ne-a fost dat gratis este una dintre cele mai mari binecuvântări pe care le avem la îndemână. Astfel, să ne însușim ceea ce ne aparține și, cu credință și hotărâre, să cerem ca toate acestea să ne fie date. Nu putem fi de acord cu o viață limitată, lipsită de sens. Dimpotrivă, trebuie să fim încrezători în ceea ce Biblia spune; astfel, vom vedea că, în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori (Romani 8.37).

            Fratele meu, nu există niciun motiv pentru care să trăiești asuprit de păcat sau orice altă suferință. Niciun sector din viața ta nu poate fi stăpânit de forțele răului, căci ți-a fost dat tot ceea ce este trebuincios pentru o viață demnă, îmbelșugată, care să slăvească pe Domnul. Dumnezeu a folosit slava și puterea Sa pentru a te chema ca să fii desăvârșit în viață și evlavie.

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!