“Și dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie, de vorbire sănătoasă şi fără cusur, ca potrivnicul să rămână de ruşine şi să nu poată să spună nimic rău de noi.”
Tit 2:7,8
Așa cum Iisus a fost un exemplu pentru toți în zilele Sale pe pământ, fiecare creștin de astăzi are obligația de a arăta că-L slujește pe Dumnezeu într-un mod ireproșabil. Dacă păcătoșii vor să ne corupă, noi trebuie să nu le permitem. Chiar dacă împrejurările ne impun să îi imităm pe cei care își fac singuri dreptate, trebuie să-L lăsăm pe Domnul să judece faptele. Dacă ispita ne presează și simțim că suntem pe cale să ne compromitem, trebuie să rămânem credincioși față de ceea ce este poruncit în Cartea Sfântă și să avem aceeași atitudine pe care Hristos ar avea-o dacă ar fi în locul nostru.
Suntem călăuziți de Duhul lui Dumnezeu atunci când medităm asupra Cuvântului Său sau ascultăm propovăduirea Evangheliei. Ceea ce ascultăm este doctrina Domnului pentru fiecare dintre noi. Pornind de la această îndrumare trebuie să arătăm că suntem incoruptibili și să îndeplinim ceea ce ne este revelat. Altfel nu vom putea merge împreună cu Tatăl și, prin urmare, vom păși către distrugerea sufletului nostru și ne vom pierde mântuirea.
Trebuie să acordăm doctrinei evanghelice importanța necesară. Nu putem fi politicieni cu un lucru atât de serios; la urma urmei, fericirea noastră și cea a multora este în joc. A permite inamicului să ne folosească înseamnă să-i dăm autoritatea de a ne perverti sfințenia - pe care trebuie să o avem cu toții. Da, da; nu, nu ar trebui să fie singurul nostru răspuns; da, pentru ceea ce este bun și nu pentru ceea ce este rău, căci ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău (Matei 5:37).
Sinceritatea în toate lucrurile este norma care trebuie să fie urmată, deoarece prin ea se creează condițiile pentru ca Spiritul lui Dumnezeu să ne păzească de probleme și să ne conducă la triumf. Dacă nu reușim, trebuie să ne recunoaștem greșeala și să-I cerem iertare Domnului. Dar cel care folosește minciuna sau scuzele se îndepărtează de Preamăritul și se apropie de ispititor.
Fratele meu, limbajul noastru trebuie să fie întotdeauna integru și ireproșabil. Astfel, ofensele, glumele sau comentariile asupra limitărilor fizice, mentale și comportamentale, de exemplu, nu ar trebui să existe la poporul lui Dumnezeu. Vrăjmașul trebuie să se rușineze de teama noastră de Domnul. Dacă, într-un moment de necredință, vrăjmașul a reușit să te împingă spre păcat, mergi înapoi la Cel care te-a chemat pentru a-I aparține și a-I înfăptui lucrarea. Ești diferit pentru că ești de la Dumnezeu! Deci, pentru nimic în lume, nu îți pierde gloria. Chiar acum, întoarce-te la Tatăl și pocăiește-te. Nu lăsa pe Satana să găsească vreun motiv să îți vorbească urât, deoarece viața ta a fost cumpărată cu un preț (1 Corinteni 6:20). Fă totul pentru ca viața ta să fie un motiv constant de laudă pentru Dumnezeu și să devii un exemplu pentru ceilalți!
Întru Hristos, cu dragoste,
R. R. Soares.