Mesajul zilei

17/03/2017 - FII PILDĂ DE FAPTE BUNE

”Și dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie”

Tit 2.7

Ca și creștini, fiind puși drept pilde, putem realiza numai lucrări bune și să păzim poruncile drepte. Onorând, prin buna noastră purtare, dreptul nume de creștin, Îl slăvim pe Domnul.

         Ca și membri ai Împărăției lui Dumnezeu, purtarea, cuvintele și acțiunile noastre sunt deosebit de importante, căci trebuie să fim mereu pildă de fapte bune. Nu există nimic mai rău și cauzator de mare stricăciune în Împărăția Domnului decât ca supușii Săi să trăiască în mod diferit decât modelul biblic. Nu este nevoie să comiți adulter, să fii hoț sau înfăptuitorul vreunei crime pentru a prejudicia Împărăția Cerurilor. Cine nu trăiește Cuvântul în totalitatea sa nu se bucură de pace, sănătate și celelalte binecuvântări, dă una dintre cele mai rele mărturii și, de aceea, nu prosperă. A ne bucura, însă, de viața îmbelșugată este una dintre cele mai bune mărturii.

         Ceea ce înțelegi când citești Biblia sau când asculți propovăduirea Evangheliei este orânduirea cea dreaptă. Nu avem nevoie de nicio învățătură a omului. Este de ajuns să ascultăm și să ne asumăm ceea ce Domnul are să ne spună, pentru a putea trăi imediat potrivit adevăratelor principii. Suntem responsabili numai pentru ceea ce ne este revelat.

         Potrivit învățăturilor Sfântului Duh trebuie să arătăm trei lucruri: neprihănire, seriozitate și sinceritate. Nu este bine să aduci prihană Cuvântului sub nici un motiv. Politicienii se adaptă oricărei situații, dar noi, nu. De este nevoie să suferim vreun prejudiciu pentru faptul de a spune adevărul, trebuie să plătim prețul. Avem datoria de a fi serioși și să nu luăm în râs poruncile lui Dumnezeu. Nu este drept să cazi în ispită și să renunți în a spune adevărul doar pentru a umple biserica. Păcatul și reaua purtare trebuie să fie combătute. Pe de altă parte, sinceritatea trebuie să se regăsească în orice faptă realizată de cel care este în Dumnezeu. De nu ai răspunsul Domnului, nu inventa unul. Fă lucrarea astfel încât să fie dreaptă și roditoare, fii sincer în orice faci. Felul vostru de vorbire să fie: ”Da, da și nu, nu”, căci ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău (Matei 5.37).

         Dă-ți silința pentru a practica numai fapte bune. Nu înceta niciodată să-ți asumi drepturile în Hristos și folosește mereu Numele Lui pentru ca lucrarea sfântă să fie realizată. A spune că, de nu s-a întâmplat a fost deoarece Domnul nu a vrut, nu are nicio justificare biblică. Cel care nu face fapte bune se ocupă de cele rele. Dar tu, ia vezi, oare ce fel de lucrare faci?

           Înaintașii din vechime ne-au lăsat ca moștenire bunul nume al creștinului. Trebuie să dăm totul din noi pentru a lăsa acest bun nume generației viitoare. Astfel se slăvește Dumnezeu. Isus a spus că Tatăl caută închinători care să I se închine în duh și în adevăr (Ioan 4.23).

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!