Mesajul zilei

15/02/2017 - ASCULTAREA LUI ILIE

“ El a plecat şi a făcut după Cuvântul Domnului. S-a dus şi s-a aşezat lângă pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului”

1 Împărați 17:5

Slujitorul care nu se supune nu e cu adevărat slujitor. Ilie a primit misiunea să meargă la rege și să-l mustre cu privire la purtarea sa. Trebuie să urmezi toate instrucțiunile și să nu te plângi niciodată de cazarea sau mâncarea care ți-au fost oferite. Nu discuta, nu critica, ci respectă-ți misisunea.   

            Cine îi slujește lui Dumnezeu nu trebuie niciodată să înceteze să urmeze instrucțiunile care i-au fost date. Când obosim să facem ce ne poruncește El, ne abatem de la învățăturile Lui. În înțelepciunea Sa, Tatăl nostru ne îndrumă spre ce e productiv, iar dacă nu îndeplinim poruncile divine disprețuim ceea ce ne oferă El. Cine alege ce anume să facă din Lucrarea lui Dumnezeu, va face ce vrea el însuși, nu ce vrea Domnul. Voia Domnului poate fi o provocare, ceva ce crezi că e periculos; de aceea, dacă ne supunem, descoperim că asta e mai bine pentru noi. Fă mereu așa cum ți s-a poruncit.  Ahab și soția lui, Izabela, au introdus vrăjitoria în Israel. În nebunia lor, i-a omorât pe majoritatea proorocilor Domnului. Atunci, Dumnezeu l-a ales pe Ilie, unul din locuitorii Galaadului și i-a dat misiunea să meargă la rege și să-l mustre. Fiecare misiune vine cu autoritatea necesară pentru a fi împlinită. Din punct de vedere uman, pentru Ilie era foarte greu ceea ce avea de îndeplinit. Cu toate astea, Domnul are grijă de toate.

       După ce l-a mustrat pe Ahab, Ilie a primit ordin să se ascundă lângă pârâul Cherit. El n-avea de ce să negocieze cu Domnul să-i găsească alt loc unde să doarmă, căci Dumnezeu le poruncise deja unor corbi să-i aducă zilnic lui Ilie pâine și carne. În alt loc n-ar fi fost aprovizionat. Trebuie să fii mereu acolo unde te-a trimis Domnul. Cel mai rău lucru e să fim în locul greșit, la momentul greșit.

         Dacă nu urmăm instrucțiunile, vom suferi. Nu pune sub semnul întrebării înțelepciunea lui Dumnezeu. El știe de ce ne dă anumite misiuni, pe unde ne îndrumă și ce pune în gura noastră. Dacă a-l asculta pe Dumnezeu înseamnă a mânca ceva anume, fă-o. Dacă primești cazare într-un anumit loc, acceptă ca și cum ar fi locul cel mai demn în care ai pășit. Împlind instrucțiunile Cerurilor, vei fi mereu triumfător. Nu critica niciodată ceea ce ai primit de la Domnul. Israeliții în deșert nu au acceptat mana cerească care le-a fost dată și i-au amărât sufletul Domnului.  

        Fii mulțumitor pentru tot: pentru oamenii care sunt în jurul tău, pentru grija Domnului și pentru misiunea pe care ți-a dat-o. Lângă pârâul Cherit, Ilie a putut vedea cum Cerurile au grijă de slujitorii lui Dumnezeu. A-I sluji înseamnă că într-adevăr credem în Dumnezeu.

 

         În Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!