Mesajul zilei

30/03/2016 - TOTUL ÎI MERGE BINE CELUI NEPRIHĂNIT

Bine de cel neprihănit! Lui îi va merge bine, căci se va bucura de rodul faptelor lui.

Isaia 3:10

TOTUL ÎI MERGE BINE CELUI NEPRIHĂNIT

 

Bine de cel neprihănit! Lui îi va merge bine, căci se va bucura de rodul faptelor lui.

Isaia 3:10

Înțelegerea a ceea ce înseamnă să fii neprihănit, va face o mare schimbare în viața ta. Suntem justificați întru Isus, ceea ce înseamnă că suntem considerați fără de păcat. Cu toate acestea, suntem socotiți neprihăniți, atunci când practicăm dreptatea - lucrarea Domnului Isus, pe care El a făcut-o pentru noi, prin moartea Sa pe Golgota.

Neprihănit este cel care practică dreptatea, însușindu-și drepturile sale, și-și asumă ceea  ce Cuvântul lui Dumnezeu îi dezvăluie. Cei răi, dimpotrivă, practică nelegiuirea, lipsa de respect față de Cuvântul divin. Ceea ce impresionează este că, atât cei drepți cât și  cei răi sunt prezenți în casa lui Dumnezeu: sunt cei care se străduiesc să facă voia Domnului, și cei care nu dau nicio importanță a ceea ce Domnul ne poruncește să facem sau să nu facem.

Celor drepți, Domnul le trimite un mesaj: „Bine de cel neprihănit! Lui îi va merge bine.” Cei care fac voia Tatălui, trebuie să știe că, chiar dacă lucrurile nu le merg așa cum au determinat și au crezut, sfârșitul va fi glorios. În ceea   ce-i privește pe cei răi, nimic nu le va merge bine.

Un exemplu al acestui lucru este perioada biblică, în care evreii erau robii egiptenilor. Urmașii lui Avraam au fost oameni drepți și ascultau ordinele lui Dumnezeu, însă egiptenii erau un popor rău, pentru că acționau în afara Cuvântului lui Dumnezeu. Aparent, evreii erau pierduți, pentru că armata Faraonului era pe urmele lor, iar dacă Dumnezeu nu ar fi acționat cât mai curând, ar fi fost bătuți și exterminați. Cu toate acestea, aceeași coloană de foc, care era lumină pentru urmașii lui Avraam, era întuneric pentru copiii lui Ham.

Israeliții puteau mărșălui pașnic, în ciuda pericolului iminent, pentru că lor totul avea să le meargă bine. Soldații din Egipt însă și regele lor, din cauza faptului că nu urmau Cuvântul lui Dumnezeu aveau să sfârșească rău. Când poporul evreu a traversat marea,  apele s-au revărsat în urma lor și i-au înghițit pe cei care urmăreau să distrugă poporul Domnului.

Mesajul de astăzi este același pentru cei neprihăniți: veți avea succes, pentru că binele pe care îl faceți vă va aduce roade, deoarece Domnul Dumnezeu vede și îi recompensează pe cei care acționează conform Cuvântului Său. Nimic nu rămâne ascuns în ochii Tatălui, chiar dacă este un simplu pahar de apă dat unui ucenic al lui Isus. (Matei 25:34-40).

 

În Hristos cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!