Mesajul zilei

24/03/2016 - CERTITUDINE ȘI HOTĂRÂRE DINAINTEA DOMNULUI

Isus S-a oprit, i-a chemat şi le-a zis: „Ce vreţi să vă fac?” „Doamne”, I-au zis ei, „să ni se deschidă ochii!”

Matei 20.32,33

CERTITUDINE ȘI HOTĂRÂRE DINAINTEA DOMNULUI

 

Isus S-a oprit, i-a chemat şi le-a zis: „Ce vreţi să vă fac?”  „Doamne”, I-au zis ei, „să ni se deschidă ochii!”

Matei 20.32,33

Când Isus i-a întebat pe doi orbi ce doresc să le facă, ei nu au stat să se gândească de două ori, ci I-au cerut lui Isus: Doamne, să ni se deschidă ochii. Evanghelia lui Marcu pomenește doar un orb, pe Bartimeu, dar poate că s-a întâmplat asta pentru că scriitorul textului sfânt a preferat să evidențieze doar pe unul dintre ei. Ceea ce însă ne impresionează este răspunsul clar și răspicat la întrebarea lui Isus.   

NU EXISTĂ NICIO TAINĂ – Cea mai mare ironie este că, deși este foarte ușor să fii cu Domnul, îndrumările pe care le primim de la cine nu a învățat corect ceea ce Scripturile povățuiesc ne fac să credem că este greu să fii cu El și, pe lângă asta, ne determină să practicăm riturile religioase și nu învățăturile biblice.

Din nefericire, în viața multor oameni, aceste sfaturi rele se suprapun peste adevăratele povețe spirituale. Aceasta se întâmplă deoarece sunt puțini cei care își dedică timp lecturii zilnice a Bibliei și rugăciunii, și, pe lângă asta, mulți sunt cei care merg la biserică nu pentru plăcerea de a asculta Cuvântul sau să intre în comuniune cu Domnul, ci din frica de a nu merge în infern sau din interesul de a primi vreo binecuvântare. 

CLARI ȘI HOTĂRÂȚI – Fără îndoială, orbii auziseră deja despre Domnul, ascultaseră vorbindu-se că este vorba chiar de Fiul lui Dumnezeu, Mesia. Când acei nevăzători au auzit acea zarvă și și-au dat seama că era o mare gloată ce-L urma pe Isus pe strada de ieșire spre Ierihon, deși fizic se aflau în imposibilitatea de a-L vedea în carne și oase/aidoma, au început să strige pentru ca Maestrul să se îndure de ei. Ce lecție adevărată ne-au dat!   

Niciun lucru nu poate fi mai important pentru noi, decât faptul de a simți prezența Domnului la o adunare sau într-un moment de comuniune zilnică cu El. Nimic nu poate fi mai interesant decât asta și nici nu trebuie să permitem ca gândul nostru să fie înturnat către altă direcție. Acum este momentul de a chema, de a striga și de a implora ajutorul sfânt, căci ar putea fi ultima slujbă sau ultima rugăciune pe care o facem în această lume. Acei orbi nu ar fi avut altă ocazie de a fi fost ajutați de Domnul, căci poate El nu ar mai fi trecut pe acel drum.

Isus i-a întrebat: Ce vreţi să vă fac? Ei nu au avut altă dorință, decât să li se deschidă ochii. Data viitoare când vei simți prezența lui Dumnezeu, să-I expui clar și hotărât ceea ce dorești de la El.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!