Mesajul zilei

22/03/2016 - TAINE PENTRU UN TRAI BUN

Să căutaţi să trăiţi liniştiţi, să vă vedeţi de treburi şi să lucraţi cu mâinile voastre, cum v-am sfătuit. Şi astfel, să vă purtaţi cuviincios cu cei de afară şi să n-aveţi trebuinţă de nimeni

1Tesaloniceni 4.11,12

 

 TAINE PENTRU UN TRAI BUN

 

După ce ne-a învățat să practicăm dragostea frățească și ne-a îndrumat cum să progresăm, apostolul Pavel a dat trei sfaturi pentru ca fiii lui Dumnezeu să aibă îzbândă în toate:

Să căutaţi să trăiţi liniştiţi, să vă vedeţi de treburi şi să lucraţi cu mâinile voastre, cum v-am sfătuit. Şi astfel, să vă purtaţi cuviincios cu cei de afară şi să n-aveţi trebuinţă de nimeni.

1Tesaloniceni 4.11,12

Haideți să vedem cu atenție ce ne propune în cele ce urmează.

CĂUTAȚI SĂ TRĂIȚI LINIȘTIȚI – De-a lungul călătoriei noastre aici pe Pământ, ne confruntăm cu multe capcane ale vrăjmașului, care încearcă să ne asuprească. Cine trăiește liniștit, nu se interpune în viața altora, se mulțumește cu ceea ce Domnul îi dă, analizează totul și verifică care este voia Domnului înainte de a se hotărî asupra vreunei oferte ce i se face, acela niciodată nu se va fi lăsat la necaz. Dimpotrivă, cei neatenți, cei care se cred destul de puternici și înțelepți încât să nu aibă nevoie de învățături, aceia vor cădea în relele infernului și vor suferi mult, confruntându-se cu consecințe ce, uneori, sunt mult mai mari decât și-au putut vreodată imagina.    

OCUPAȚI-VĂ DE PROPRIILE ÎNDELETNICIRI – Multora le place să se implice în îndeletniciri dubioase, vorbind de rău și făcând tot felul de presupuneri despre cine ei cred că se află în greșeală. Domnul Isus ne-a învățat să nu facem asta:   

De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?  Sau cum poţi zice fratelui tău: ”Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău”, şi, când colo, tu ai o bârnă într-al tău?  Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. (Matei 7.3-5)

LUCREAZĂ CU PROPRIILE MÂINI – Să fii binecuvântat de alții este bine, dar tu să faci lucrarea este și mai bine. Bineînțeles că cineva poate să se roage pentru noi și să rezolve problema, dar să înveți să folosești autoritatea în Numele lui Isus este și mai bine, căci, atunci când survine um necaz mai mare și suntem singuri, vom ști cum să folosim puterea lui Dumnezeu ce ne-a fost concedată.

Toate aceste povețe ne-au fost date pentru a ști cum să fim cinstiți și să nu avem nevoie de nimic altceva.  

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!